BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Silivriye ne olmuş böyle!

Böyle felaket görülmedi. Burası muson yağmurlarının vurduğu Çin değil. Silivri'nin ta kendisi..

Abone ol

Silivri ve Selimpaşa'da oturan binlerce insan tahliye ediliyor.. İnsanlar evlerini ve eşyalarını apar topar geride bırakarak bölgeyi terkediyor.

Manzarayı görenler buranın Asya'yı vuran bir tayfun sonrası çekilen görüntüsü zannediyor..Helikopterden çekilen görüntüler dehşet verici.

BİR KİŞİ KALPTEN GİTTİ, BİR ÇOCUK KAYIP

İstanbul Valisi Muammer Güler, sel nedeniyle Silivri'de evini su basan bir kişinin kalp krizinden öldüğünü, bir çocuğun ise halen kayıp olduğunu bildirdi.

NERELER ETKİLENDİ?

Dün geceden itibaren yağan sağanak yağmur, Silivri'de Merkez Mahallesi, Kumburgaz, Yeni Mahalle, Selimpaşa, Denizkent, Başkent, Basınkent, Koyukent ve Kıyıkent sitelerini etkiledi.

DERE TAŞTI EVLER 1 METRE SU ALTINDA

Selimpaşa TEM Otoyolu bağlantı yolunun en çukur bölümü, şiddetli yağış nedeniyle yakınından geçen derenin taşması sonucu sular altında kaldı.

Yolun bir bölümü çökerken, derenin taşmasıyla oluşan sel suları yolun karşı tarafında bulunan evlere doğru aktı ve evleri yer yer bir metreye varan sularla doldurdu.

HELİKOPTER AĞAÇTAN İNSANLARI KURTARDI

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlardan bazıları balkon ve çatılara çıkarak, bazıları da ağaçlara tırmanarak sel sularından korunmaya çalıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve 1. Ordu Komutanlığı'na bağlı birer helikopter de mahsur kalan vatandaşları çatılardan, balkonlardan ve ağaçlardan kurtardı.

Evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için İstanbul İtfaiyesi ve Silivri Belediyesi'ne bağlı ekiplerce de çalışmalar yürütülüyor. Sivil Savunma ekipleri de evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtarıyor.

ARAÇLAR DENİZDE

Görgü tanıkları, denizle sel sularının birleşmesi sonucu 20-30 metre genişliğindeki kumsalın da sular altında kaldığını, çok sayıda aracın da sel sularıyla denize sürüklendiğini kaydetti.

Bu arada, arama çalışmaları sırasında kaybolan bir kişinin cesedine ulaşıldı. Bölgede E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu, geliş ve gidiş olmak üzere bir süre trafiğe kapandı.

ÇATALCA'DA DURUM

Kuvvetli yağış Çatalca'da da etkili oldu. Ferhatpaşa Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi, Elbasan Köyü, Muratbey Belediyesi, Gökçeali Köyü, Subaşı Köyü, İzzettin Köyü ve İnceğiz Köyü yağmurdan etkilendi.

Çatalca Devlet Hastanesi'nin bazı polikliniklerini su basarken, önündeki yollarda da su göletleri oluştu. Çatalca merkezindeki Seyfi Demirsoy Caddesi'nde bazı evler su baskınından zarar gördü, bazı araçlarda da hasar oluştu.

Çatalca'ya bağlı Gökçeali Köyü'nde sular altında kalan bir köprü kullanılamaz hale geldi.

Silivri ve Çatalca'daki sel bölgesinde itfaiye 170 personel, 47 araç, 24 bot, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 65 personel, 33 araç, İSKİ 51 personel, 29 araç, Belediye Arama Kurtarma Birliği 10 personel, 2 bot ile kurtarma ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

İŞTE DEHŞET GÖRÜNTÜLER

[PAGE]