BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ezan sesine vurulup Müslüman oldu

Almaqn sigortacı tat,le geldiği Antalya'ya yerleşti.. Ezan sesine vurulup Müslüman oldu. Şİmdi oruç tutunca kendini huzurda hissediyor.

Abone ol

On altı ay önce Müslüman olan Alman sigortacı, oruçlu iken kendini manen huzur ve güven içinde hissettiğini söyledi. 3 yıl önce tatile geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine yerleşen o döneme kadar ateist olan Gabriele Schieke, kaldığı otelin penceresinden dinlediği sabah ezanı sesini çok beğenir ve İslam diniyle ilgili araştırma yapmaya başlar.


İslam dinini öğrenmek için Almanca Kur'an-ı Kerim alan ve okuyan Gabriele Schieke, 16 ay önce Manavgat Müftlüğü'nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreniyle Elif Nur ismini aldı. Hayatında ilk defa oruç tutmanın heyecanını bu yıl yaşadığını belirten Schieke, İslam dininin gerekliliklerini yerine getirmede Türk eşi Mustafa Kemal Bindirici'nin büyük yardımı olduğunu ifade etti.
Kelime-i şahadet getirdikten sonra kendisini bir kuş kadar hür ve güvende hissettiğini belirten Schieke, ateist iken en büyük korkusunun ise ölüm gittikten sonra toprak olmak olduğunu kaydetti. Schieke, "Rabbimin izni ve inayetiyle 41 yaşında Müslüman oldum. Bu yıl oruç tutmanın manevi huzuru içindeyim. Oruçlu ağzımla en çok Rabbime ateist iken emanetini almadığı için şükrediyorum. İnsanoğlu mükemmel bir varlık. Öldükten sonra toprak olup yok olmayı kabul etmez. Vücudumuz toprak olabilir. Fakat Rabbimizin bize hayat üflediği ruh asla ölmez. İslam diniyle ölümün yokluk değil, yeniden var olduğunu anladım. İnsan oruçlu iken bir damla suyun ne kadar kıymetli olduğunu anlıyor. Oruçlu ağzımla duam Rabbimin nimetlerine ne kadar şükretsem azdır diyorum. Kalbimi İslam dinini sevdiren Rabbime şükürler olsun." diye konuştu.