BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  DÜNYA

Dünyayı sallayan dehşet anları

Uzun süredir böylesine büyük, böylesine kanlı sahneler yaşanmamıştı. Bağdat kelimenin tam anlamı ile kan gölü. Görüntüler korkunç...

Abone ol

Iraklılar bu sabah yine bomba sesleriyle uyandı. Eşzamanlı saldırılarda 95 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla yaralı var... Bakanlıklar ve BM binasının hedef alındığı saldırıda can kayıplarının çoğu bakanlık çalışanları, gazeteciler ve güvenlik görevlilerinden oluşuyor. 

Saldırıların kentin en güvenlikli bölgelerinde meydana gelmesi dikkat çekti.

EN AZ 6 BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ

Bu sabah yerel saatle 10.00 civarında başlayan saldırılarda, bakanlıklar ile hassas yerleri hedef alan en az 6 tane bombalı saldırı ile havan topu saldırıları düzenlendiği kaydediliyor.

Hastane görevlileri ve yerel yetkililer, saldırılarda 95 kişinin öldüğünü, yaklaşık 310 kişinin yaralandığını, ancak bu sayının artabileceğini açıkladı.

BAKANLIKLAR HEDEF ALINDI

İlk patlama, Maliye Bakanlığı binasının yakınında Veziriye bölgesinde meydana geldi. Bu patlamadan birkaç dakika sonra da en çok ölüme yol açan, yüksek güvenlikli Yeşil Bölge civarındaki Dışişleri Bakanlığı binası yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı oldu. Bakanlığı hedef alan saldırıyla aynı anda Yeşil Bölge içine havan topu saldırıları düzenlendi.

DIŞİŞLERİ AĞIR HASAR ALDI

Maliye Bakanlığı binası yakınında devriye gezen Irak asker ve polisini hedef alan ve bomba yüklü araçla düzenlenen ilk saldırıda da 8 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Dışişleri Bakanlığını hedef alan saldırıdaysa 70'den fazla kişi öldü, 250 kişi yaralandı. 10 katlı binada ağır hasara yol açan ve bakanlığın önünü enkaza çeviren patlama, civardaki binalarda da tahribat yarattı, onlarca aracın yanmasına neden oldu. Patlamanın şiddetiyle 3 metre derinliğinde bir çukur oluştu.

Ölenler arasında bakanlık çalışanları, gazeteciler ve güvenlik görevlileri olabileceği belirtiliyor.

HAVAN TOPLARINDAN BİRİ BM BİNASINA

Irak ulusal televizyon kanalı büroları ile bir kışla yakınlarındaki Salihiye bölgesine havan topu saldırısı düzenlendi. Havan toplarından birinin Yeşil Bölge'deki Birleşmiş Milletler (BM) binası yakınına düştüğü iddia ediliyor.

Bağdat'ta, 6 yıl önce bugün, 19 Ağustos 2003'te BM binasını hedef alan bombalı saldırıda BM Özel Temsilcisi Sergio Vieira ile diğer BM çalışanları dahil 22 kişi yaşamını yitirmişti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de, patlamalar olduğu sırada yakınlardaki bir otelde yapacağı basın toplantısını iptal etti. Saldırıları şu ana kadar üstlenen olmadı.

Irak güvenlik güçlerinin Haziran ayında Bağdat'ın güvenliğini üstlenmesinin ardından, kentte düzenlenen saldırılar daha çok yoksul Şii mahallelerini hedef alıyordu.

İŞTE KORKUNÇ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR...

[PAGE]

" />

[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]

" />

[PAGE]

" />

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]