BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyetten kararlı başlık

Cumhuriyet gazetesine 1 haftada 3. kez bombalı saldırıya uğradı. Gazete bugün böyle başlık attı.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi 3. bombalı saldırı sonrası işte böyle başlık attı. Gazetenin başyazarı İlhan Selçuk ta 'Hedef Cumhuriyet gazetesi' başlığıyla konuyu işledi. Selçuk yazısını yazarken bombalı saldrırının gerçekleştiğini yazdı. İşte Cumhuriyet'in saldırıyla ilgili bugünkü haberi..


Gazetemiz 1 haftada 3. kez saldırıya uğradı. 3 saldırgan tekbir getirerek el bombası attı

Yıldıramazlar

Gazetemize 5 ve 10 Mayıs tarihlerinde yapılan saldırıların ardından dün de saat 16.21'de 3. kez parça tesirli el bombalı saldırı düzenlendi. ''Allahu Ekber'' diye bağırarak bombayı fırlatan saldırganlar, kaçarak kayıplara karıştı. İçişleri Bakanı Aksu işin takipçisi olacaklarını belirterek "Özel ekip oluşturduk" dedi.

İstanbul Haber Servisi - Gazetemizin Şişli'deki merkez binası dün gündüz saatlerinde üçüncü kez bombalandı. ''Allahu ekber'' diye bağırarak el bombasını gazetemizin bahçesine atan saldırganlar yaya olarak kaçtı. Saldırıda gazetemizin 1. ve 2. katının camları ve hizmet araçları hasar gördü. Cumhuriyet'e 5 ve 10 Mayıs tarihlerinde yapılan saldırıların ardından dün de saat 16.30 sıralarında üçüncü kez bomba atıldı. Saldırı, önceki gece saat 23.50'de yapılan ikinci bombalı saldırı dolayısıyla gazetemizi ziyaret eden Şişli İlçe Emniyet Müdürü Şeref Aytekin 'in ayrılmasından 3 dakika sonra gerçekleştirildi.


Cerrah'tan inceleme
Saldırının hemen ardından gazetemizi ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah , incelemelerde bulunarak çalışmaları denetledi. Gazetemiz yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Cerrah, çıkışta yaptığı açıklamada, saldırganların 3 kişi olduğunun belirlendiğini söyledi. Kamera görüntülerinin hem istihbarat hem de terörle mücadele şubesi tarafından detaylı incelemeye alındığını belirten Cerrah, saldırganların bombayı öğrencilerin arasına saklanarak attığını açıkladı. Bombanın el bombası olduğunu belirten Cerrah, daha önceki saldırılar nedeniyle gazete önünde görevlendirdikleri bir ekibin bulunduğunu kaydetti. Cerrah, ''Arkadaşlarımızın yanı sıra özel güvenlik elemanları da vardı. Hem özel güvenlik elemanları hem de arkadaşlarımız saldırganları takip etti. Peşlerine ateş açtılar. Görgü tanıklarının ifadelerine göre sivillerden de ateş açıldı. Ama ateş açanlar bizim buradaki arkadaşlara önceden verdiğimiz koruma polisler de olabilir. İnceliyoruz, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız'' diye konuştu. Gazetecilerin ''gazete önünde bekleyen polis ekibinin ihmali olup olmadığı'' sorusu üzerine de Cerrah, ''İhmal söz konusu değil. Zaten sokakta öğrenciler vardı'' dedi.

Özel ekip oluşturuldu
Saldırılarla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip oluşturuldu. Çalışmalarına hemen başlayan ekip, tüm kayıtları yeniden incelemeye aldı. Saldırının işlenişi açısından ''gariplikler'' taşıdığını belirten emniyet yetkilileri, bu nedenle örgütsel bağlantısını henüz tespit edemediklerini söyledi. Yetkililer, ilk saldırı görüntülerinin net ve anlaşılır olduğunu ifade etti.

'Takipçisi olacağım'
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu , gazetemize yönelik saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının takipçisi olduklarını belirterek ''Soruşturmayı titizlikle yürütüyoruz. İstanbul Emniyeti işin üstünde. Özel ekip oluşturuldu. Ben de saldırının bizzat takipçisi olacağım. Saldırıyı kınıyorum'' diye konuştu.