BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  GÜNCEL

Doktordan izin aldı polisler bastı

Ergenekon operasyonu kapsamında evi aranan Saylan kanser tedavisi görüyor. Doktordan izin alıp eve gelmişti... Sağlık durumu çok kötü...

Abone ol

Kanser tedavisi gören ÇYDD Başkanı Türkan Saylan doktordan izin alarak haftasonunu evinde geçirmek istemişti. Ama bu sabah evini polisler bastı. Polisler geldiğinde kan alınıyordu. Kan değerleri oldukça düşük çıkan Saylan acilen hastaneden bekleniyor. Ancak evindeki arama halen devam ediyor.  Evinde derneğin okuttuğu öğrencilerin listesi de aranıyor.

Saylan Ergenekon'a tepki gösteren isimlerdendi. Paşaların gözaltına alınmasını "İçime sinmiyor" diye tepki göstermişti. Gözaltı listesinde Saylan'ın adının bulunmadığı söyleniyor. 

Cumhuriyet mitinglerini tertip edenlerden Avukat Aydeniz Tuskan, Türkan Saylan'ın durumu hakkında bilgi almak için Arnavutköy'deki evine geldi. İçeri giren Tuskan basın mensuplarına, "Kanser tedavisi görüyor. Şu anda kendisinin Çapa'da hastanede olması lazımdı" dedi.

Türkan Saylan'ın evinde polisin araması devam ederken olayı haber alan komşu ve arkadaşları da evin önünde toplandı. Saylan'ı yıllardır tanıdıklarını belirten komşuları kendisinin eğitime hizmetten başka hiç birşey düşünmediğini, Ergenekon ile ilgisinin olamayacağını savundu. Arnavutköylü bir grup vatandaş da ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile evin önüne gelip, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı.

SAYLAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL

Saylan'ın yakın arkadaşı ve Cumhuriyet mitinglerini tertip eden 8 kişiden biri olan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı ıÜüAvukat Aydeniz Alisbah Tuskan da eve geldi. Evin zilini çalan ve bir süre bekleyen Tuskan bu sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tuskan, "Ben Cumhuriyet mitinglerini tertip eden heyetin içinde vardım. Herhangi bir yasa dışılık kesinlikle söz konusu değil. Saylan'ın sağlık durumu çok iyi değil. o yüzden merak edip geldim." dedi.

KAN DEĞERLERİ ÇOK DÜŞÜK

Daha sonra kapıyı çalan Tuskan, polise avukat kimliğini verdi. Ardından içeri alındı. Kısa süre sonra dışarı çıkan Tuskan, basın mensuplarına açıklama yaptı. Saylan'ın yasa dışı hiçbir şeyle ilişkisinin olamayacağı ve Çapa'da kanser tedavisi gördüğünü belirten Tuskan, "Kendisiyle görüştüm. Morali fena değil. Sabah kan alınırken polisler gelmiş. Şu anda kendisinin Çapa'da hastanede olması lazımdı. Yatan bir hasta fakat doktorundan hafta sonu için izin alıp eve gelmiş. Kan değerleri biraz düşük. Bu durumdaki bir kişiyi gözaltına almak sanırım doğru olmaz." dedi.

KOMŞULARI AĞLIYOR

Tuskan, Türkan Saylan'ın oğlu ve hizmetçisinin yanında olduğunu belirten Tuskan, "Evde 10'a yakın kişi olduğunu gördüm. Polisler kendi işlerini yapıyor. Ben de Cumhuriyet mitingleri ile ilgili dosyayı teslim ettim." dedi.

Bu arada Saylan'ın bir komşusu da bebeği ile birlikte evin önünde göz yaşı döküp yaşanılanlara tepki gösterdi.