BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Titanicin son tanığı anısını satıyor

O batan gemiden sağ kurtulup da hala yaşayan tek kişi... 100 yıllık anılarını satmaya karar verdi.

Abone ol

Yıl 1912... Şimdiye kadar tasarlanmış en görkemli gemilerden biri olarak bilinen Titanik, 269 metre uzunluğuyla tüm dünyanın gözlerini kamaştırmış, basında büyük bir yankı uyandırmıştı. Gemi 899 kişilik mürettebatı ve 3 bin 300 kişilik kapasitesiyle, tarihin en büyük gemilerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı.

Ancak ömrü çok kısa oldu. Buzdağına çarparak yüzlerce insanın ölümüne neden olan gemiden sağ kurtulan azınlıktan kimisi yüzerek karaya çıkmaya çalıştı, kimisi de kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledi.

Millvina Dean, o günlerde henüz iki yaşında bir bebek olduğunu söylüyor. Ailesiyle birlikte o büyük kazada kurtulduktan sonra Amerika'ya yerleşen ve yıllarca orada yaşayan Dean, şimdi açık arttırmada 100 yıllık bavulunun içinde sakladıklarını satışa çıkarıyor.

96 yaşındaki kadın, Titanik felaketinden hayatta kalmayı başarıp da şu an yaşayan tek kişi olarak biliniyor. Açık arttırmaya ilginin yoğun olacağını belirten yetkililer, yaşlı kadının satılacak eşyalardan 6 bin dolardan daha fazla kazanacağını umut ettiğini belirtiyor.

Anılarını satmaya hazırlanan Dean, bavulun içindekilerden elde edeceği parayla, evde kendisine bakan hemşirenin ücretini ödeyeceğini söylüyor.