BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  DÜNYA

Türkiyeden Gürcistana yardım!

Ruslar Gürcistan'a girdi. Tanklar hızla ilerliyor. Gürcistan ise Türkiye'den yardım istedi. Türkiye bakın nasıl yardım ediyor?

Abone ol

Rus ordusu Güney Osetya'ya girdi.  Gürcistan Rusya ile savaşın yakın olduğunu duyurdu.

Çatışma Tiflis'te elektrik kesintisine yol açtı, Gürcistan Türkiye'den elektrik istedi. Başbakan Erdoğan ise yaptığı açıklamada ateşkesin bir an önce sağlanmasını arzuladıklarını söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili CNN International'a yaptığı açıklamada, ülkesinin kendini savunmaya çalıştığını söyledi. Saakaşvili, Gürcistan'a yardım etmenin ABD'nin çıkarına da olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE ELEKTİRİĞİ VERİYOR

Bu sabah, Güney Osetya'yı işgal eden Gürcistan'ın Türkiye'den elektrik talebine, Türk tarafı olumlu yanıt verdi. Türkiye ile elektrik alış-satışı konusunda bir anlaşması bulunan Gürcistan, bu sabah saatlerinde Türkiye'den ek elektrik talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Türk tarafı öğle saatlerinden itibaren Gürcistan'a elektrik vermeye başladı.

Erdoğan: Ateşkes bir an önce sağlanmalı

Kafkaslar'daki çatışmayla ilgili açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölgede bu tür silahlı çatışmaların olmasından ve insanların ölmesinden rahatsız olduklarını söyledi. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev'le görüşmek için temasa geçildiğini belirten Erdoğan, "Temennimiz ateşkesin bir an önce temin edilmesidir" dedi.