BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

En çok okunan kitaplar

2008'in ilk ayında en çok satan kitaplar hangileri oldu, sizin için derledik.

Abone ol

Geçen ayı birinci sırada bitiren, bugün dünyanın en çok okunan yazarlarından biri olan Paulo Coelho’nun “Portobello Cadısı” isimli kitabı oldu.

Her çıkardığı kitap ile gündeme gelmeyi başaran Elif Şafak’ın “Siyah Süt” isimli kitabı en çok tercih edilen ikinci kitap olarak listedeki yerini alırken, yakın tarihimizle ilgili kitapların oldukça rağbet gördüğü son zamanlarda Ayşe Kulin’in Osmanlı imparatorluğu’nun son günlerinde geçen kitabı “Veda” üçüncü sırada.

 

İşte Çok Satan Kitaplar Tam Liste

 

1-     
Konusu: Gizemli bir kadının öyküsü Onu yakından tanıyan, belki de hiç tanımayan dostlarının ağzından Athena

2-    
Konusu: "Siyah Süt" kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili.

3-    
Konusu: Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez.

4-    
Konusu: Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kitabında yaşama yerleşmenin koşullarını anlatıyor. Küçük Şeyler dizisinin yeni kitabı.

5-     
Konusu: 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar bilinmeyenler ne?.. Cevizoğlu, araştırdı, buldu, belgeledi…

6-     
Konusu: “Yaratılışçılar ile Tanrı’ya inanlar, Dawkins’i kendilerinin bas düşmanı olarak görmekte haklılar. Tanrı Yanılgısı’nda kendinin ne müthiş bir hasım olduğunu göstermektedir.

 

7-    
Konusu: Hayat kadar gerçek, düş kadar inanılmaz bu dünyanın tüm kahramanlarının seslerini duyacak, nefeslerini hissedeceksiniz. Çünkü Suskunlar, sessizliğin olduğu kadar, seslerin ve sözlerin, yani musikînin romanıdır.

 

8-    
Konusu: Can Dündar bu kez yaşamların ardından nihai sona ulaşanlar için yazdı yazılarını... Her biri ayrı bir yaşam, ayrı bir sevda, ayrı bir renk olan insanları...

9-    
Konusu: Bir dönemin siyaset ve sanat olaylarına ışık tutacak, her kuşaktan insanlar arasında ilgi uyandıracak anı ve değerlendirmeleri kapsayan bir roman.

10-
Konusu: Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘Olasılıksız’ tam size göre bir roman..

11- 
Konusu: Tudor masalı Kraliçenin Soytarısı ile devam ediyor... Boleyn Kızı’nı, bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin gerçek masalını çok sevmiştiniz.

12- 
Konusu: “Bütün imparatorluklar hazımsızlıktan ölür.” demiş Napoléon Bonaparte. Bu kitaptaki öykü, Vardar İmparatorluğu'nun ölüm tuzağında birinci perdedir.

13- 
Konusu: Türkiye yıllardır kanıyor. PKK terörüne karşı, toprak ve ulus bütünlüğünü, kuruluş temellerini korumak için mücadele ediyor.  Bu kitapta PKK ile mücadelenin tüm boyutlarını "Komutanlar Cephesi"nden göreceksiniz.

14-
Konusu: Ünlü Türkolog Jean-Paul Roux sizi 2000 yıllık tarih içinde bir yolculuğa, bildiğinizi sandığınız ya da hiçbir fikriniz olmayan olaylara, insanlara ve inançlara tanıklık etmeye davet ediyor.

15-
Konusu: Kitap bir kadının İtalya Hindistan ve Endonezya seyahatleri boyunca içsel yolculuğu anlatıyor ve yazar o kadının kendisinden başkası olmadığını belirtiyor...