BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Laf değil iş üret Baydemir

Baydemir savaş ilan etti. Başbakan Erdoğan grup toplantısında cevap verdi.

Abone ol

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in hükümete karşı açtığı savaş ilanına Başbakan Erdoğan cevap verdi: Yerel yöneticiler laf yerine iş üretmeli.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti olarak Türkiye'nin partisi olmaya özen gösterdiklerini ve 70 milyon vatandaşı kucakladıklarını söyledi. ''Hiç kimse herhangi bir vilayette halkımızı istismar etmeye kalkmasın'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

AYRIMA TABİ TUTMADIK

''Biz, 70 milyon vatan evladının hiçbirini ayrıma tabi tutmadık. 58 ve 59. Hükümetler bunun ispatıdır. Hiçbir belediyemiz kalkıp da ''AK Parti iktidarı kendi belediyelerine farklı, bize farklı para gönderdi' diyemez. Hakkı neyse onu almıştır...

ÇIKSIN İSPAT ETSİN

Bu kadar iddialı konuşuyorum. Aksine savunan çıkarsa çıksın ispat etsin. Biz, hiçbir belediyeyi ayırt etmedik. Kesintileri yüzde 40 seviyesinde tuttuk, yüzde 60'ı gönderdik. Bizim muhatabımız; şu partili, bu partili belediye başkanları değil, orada yaşayan halktır, köydür, kasabadır, şehirdir...

HALKLA PROBLEMİMİZ OLMAZ

KÖYDES'den sonra BELDES'i uygulamaya koyduk. Burada da belediye ayrımı yapmadık. Paralarını, kriterlere göre gönderiyoruz. Bunu görmezden gelerek halkımız üzerinden siyaset yapıyorlar. Bizim hiç bir zaman halkımızla problemimiz olmaz.

PROJE ÜRETSİNLER YETER

Yeter ki yerel yöneticiler laf üretmek yerine iş üretsin. Proje üretsinler, hizmet üretsinler... Biz, bütün vatandaşlarımızın taleplerini, bize oy verenlerin taleplerinden farklı görmedik, görmeyiz.''

''NE BÖLGE, NE İL...''

Başbakan Erdoğan, bölge, zümre ve etnik siyaset anlayışlarının geride kaldığını vurgulayarak, ''Ne bölge, ne il... Böyle bir ayrım yok. 780 bin kilometrekare üzerinde siyaset yapıyoruz'' dedi. İktidarları döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 5.5 milyar YTL (5.5 katrilyon lira) yatırım yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz böyle bir yatırımı daha önce görmedi. Bunu görmezlikten gelmek insaf dışıdır'' diye konuştu.

Türkiye haritası üzerinden siyaset yaptıkları için biri hariç tüm illerden milletvekili çıkaran tek parti olduklarını kaydeden Erdoğan, ''tek bölge değil, 7 bölge 81 ilin Türkiye'nin tüm kaynaklarından adil yararlanması için çalışıyoruz'' dedi.