BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  EKONOMİ

Nestle'den Ülker'e karşı radikal karar

Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu, Ülker'in pazar lideri olduğu bisküvi ve ekonomik ürünler kategorisine girdi

Abone ol

Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, Nestle Türkiye'nin Balaban Gıda'nın yüzde 51 hissesini satın alarak çikolata ve şekerleme sektöründe yeni bir işbirliğine adım attığını, Balaban Gıda ile gerçekleştirilen bu ortaklıkla Nestle Türkiye'nin daha uygun fiyatlarla daha çok çeşitle tüketicisiyle buluşma stratejisini pekiştirmiş olduğunu belirtti.

Cöbek, ''4,5 milyar liralık bir hacme sahip çikolatalı ürünler pazarının yarısını oluşturan uygun fiyatlı ürünler kısmında büyüme hedefimiz bulunuyor. İşbirliğimiz sonrasında üretim kapasitemizi artırmaya yönelik olarak 4 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırım ve kurduğumuz yeni ortaklık neticesinde, Nestle çikolatasının lezzetini bisküvi kategorisine taşıyor ve bu kategoriye 5 ayrı ürün çeşidi ile giriş yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'deki çikolata pazarının yüzde 60'ının 50 kuruş ve altında satılan ürünlerden oluştuğunu, Nestle'nin bu pazarda şu ana kadar sadece gofretleri bulunduğunu anlatan Cöbek, 25 ve 50 kuruşluk yeni ürünlerinin de yine Balaban Gıda tesislerinde üretildiğini ve ekim ayı içerisinde raflardaki yerini alacağını belirtti.

Devrim Cöbek, Nestle markası adı altında tablet çikolatalar, gofretler ve yeni ürün grupları bulunduğunu, Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu'nun toplam ürün sayısının yeni ürünlerle birlikte 157'ye ulaştığını bildirdi.

Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu'nun son 5 yılda ortalama büyümesinin yüzde 15 olarak gerçekleştiğini söyleyen Cöbek, ''2010'un aynı dönemi ile kıyasladığımızda şu anda 9 ayda yüzde 28'lik bir büyüme temposundayız. Beklentimiz önümüzdeki sene yüzde 30 civarında büyüme'' dedi.