BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel ameliyat oldu gizli hastalığı ne?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ameliyat geçirdi, TSK Özel'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Peki Necdet Özel'in hastalığı ne?

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel 'sır gibi saklanan hastalığı' sebebiyle ameliyat oldu. 15 gün sağlık raporu almasıyla gündeme gelen Necdet Özel'in durumuna ilişkin son açıklama TSK'dan geldi.

NECDET ÖZEL'İN GİZLİ HASTALIĞI NE?

Necdet Özel, daha önce bir çok kez 'strese' bağlı sağlık sorunları yaşamıştı. 15 gün rapor alarak ameliyat masasına yatan Özel'in hastalığı kamuoyunda büyük merak konusu oldu. Bu konuda ne TSK ne de hükümet cephesinden aydınlatıcı bir bilgi verilmiyor. Genelkurmay tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan Özel'in ameliyat sonrası durumuna ilişkin açıklamada da hastalığı 'gizlendi'.

GENELKURMAY DA HASTALIĞINI AÇIKLAMIYOR!

Genelkurmay'ın sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL tıbbi bir operasyon geçirmiştir. Operasyon başarılı geçmiş olup, Orgeneral ÖZEL’in sağlık durumu iyidir.

2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL’in istirahatli olduğu bu dönemde Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi AKAR vekalet etmektedir.

3. Bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan spekülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Askeri kaynaklar, Özel’in sağlık sorunu nedeniyle rapor aldığını doğrulamış, fakat rahatsızlığı hakkında bilgi vermekten kaçınvitiligo.20150511120927.jpgmıştı. 

PAŞA'NIN BİLİNMEYEN HASTALIĞI...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,'in 2011'de Başbakanlık’ta yapılan "Dış Güvenlik" zirvesinde, toplantıya girerken şapkasını düzeltmesiyle, elinin üzerinde dikkat çeken lekeler sonrası 'Vitiligo' hastalığı olduğu ortaya çıkmıştı.

2014 TEMMUZ'UNDA GATA'DA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Orgeneral Özel geçen yıl Temmuz ayında da strese bağlı olarak gözündeki zona nedeniyle bir süre GATA'da tedavi görmüştü. 2011'de ortaya çıkan bir başka rahatsızlığı olan Vitiligo da stres odaklı bir hastalık olarak biliniyor...
VİTİLİGO NEDİR?
Cilde renk veren hücreleri öldüren bir deri hastalığı olan Vitiligo, stres dönemlerinde atak yapıyor.
Derimizde pigment üreten, dolayısıyla derimize rengini veren melanosit hücreleri vardır. Çeşitli sebeplerden dolayı, bu melanositlerin hasar görmesi sonucu, pigment üretilemez. Pigment yetersizliği sonucu deride, dağınık ve yama şeklinde sınırları belli olan beyaz alanlar (leke) oluşur. Süt kadar belirgin bir beyazlıktır. Bu lekelerin büyüklükleri değişiktir; nokta kadar ya da 2-3 madeni para büyüklüğünde olabilir. bu şekilde deride ortaya çıkan hastalığa vitiligo denir. Vücutta en çok etkilenen yerler el, kol, bacak, yüzdür. Genital bölgede de görülme sıklığı fazladır.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in emekliye ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle necdet-ozel.jpgkonuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil" diye açıklama yaptı.

BAŞBAKAN: MORALİ,SAĞLIĞI YERİNDE

Başbakan Davutoğlu şöyle konuşmuştu;

-Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil."

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.