BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  SEÇİM

Murat Hamdi Kıroğlu'ndan 'paralel yapı'ya sert yanıt!

AK Parti'den 2015 genel seçiminde aday adayı olan ünlü işadamı Murat Hamdi Kıroğlu, Cemaat'e yakın bazı sosyal medya hesapları tarafından hedefe kondu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler için AK Parti'den aday adayı olan Ünlü işadamı Murat Hamdi Kıroğlu, Gülen Cemaati'ne yakın bazı sosyal medya hesapları tarafından hedefe kondu.

İnterhaber'e konuşan Kıroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hamdi Kıroğlu, ilkokul mezunu olduğu ve ABD'de cezaevine girdiği iddialarına ateş püskürdü: "Hodri meydan! İddia ettikleri bütün iftiraları yüzlerine çarparak ispat ederim. Eğer yürekleri varsa sosyal medya üzerinden değil, yüz yüze bu suçlamaları yapsınlar. Yapamazlar. Çünkü bunlar iftiradan ve bedduadan geçinen insanlar."

ÜLKE AÇISINDAN VAHİM OLUR

Demokratik ülkelerde iktidarların seçimle gelip gideceğini vurgulayan Murat Hamdi Kıroğlu, "Bunun dışındaki her yöntem gayri demokratiktir ve ülkeye zarar verir. Devletin içinde her dönem iktidara karşı örgütlenmiş bazı yapılar görülmüştür. Bu yapılar devletin zaaf anlarında veya konjonktürel durumlarda faaliyete geçerler. Eğer iktidar bu dönemlerde dik durmayı beceremez veya iyi yönetilemezse sonuçları ülke açısından vahim olabilmektedir" dedi.

GEZİ VE 17 VE 25 ARALIK ALGI OPERASYONU

Gezi olaylarının bu dönemlerden bir tanesi olduğuna işaret eden Murat Hamdi Kıroğlu, "İdeolojik saplantılarla hiçbir zaman bir araya gelmeyecek gruplar bu dönemde iş birliği içine girmişlerdir" dedikten sonra yapılmak isteneni şöyle özetledi:

"Ne yapmaya çalışmışlardır? Yıllar boyunca çeşitli unsurlarla bağımlı olan ülkeyi, kendi kendine yetebilen, takip eden değil, takip edilen bir ülke haline getiren iktidarı zayıflatmak ve linç etmek amacıyla çeşitli terörize faaliyetlerde bulunmuşlardır. Bu faaliyetler yalnızca sokaklarda değil, ekonomi ve medya lobilerinin yönettiği mecralarda da meydana gelmiştir. Halkı bu şekilde galeyana getirip devletin kurumlarını itibarsızlaştırmak istemişlerdir. Örneğin Boğaz Köprüsü’nün üzerindeki Avrasya Maratonu görüntüsünü sanki Anadolu Yakası'ndan Avrupa yakasına yürüyen direnişçiler olarak medya ve sosyal mecralarında provoke malzemesi yapmışlardır. 17 ve 25 Aralık operasyonları da böyle bir algı oluşturmak amacı taşımaktadır.

Sonuçta ne olmuştur; ülke olmanın unsurlarından devletin kolluk güçleriyle, halkı karşı karşıya getirmişlerdir. Bu süreçte suçu yalnızca provokatörlerin karanlık oyununa gelmek olan insanlarımızın can kaybına ve yaralanmalarına sebep olmuştur. Halkı, görevi sadece devletin ve halkın huzurunu sağlamak olan polis teşkilatıyla karşı karşıya getirmişlerdir. Soruyorum bu kargaşada kim kazanmıştır. Bunun kazananı yoktur. Hem ekonomik, hem de huzur yönünden devletimizin zararı çok büyük olmuştur.

Eğer gidişattan memnun değilseniz kuracaksınız bir siyasi parti, mücadelenizi bu mecrada yapacaksınız. Sizi halk takdir edecek."

murat-hamdi-kiroğlu.jpg

RÜYANIZDA GÖRSENİZ İNANIR MIYDINIZ?

Siyasette taşeronluk olmayacağını vurgulayan Murat Hamdi Kıroğlu, "Bu tip yapıların şu an taşeronları var. Size soruyorum paralel yapı zihniyetiyle CHP zihniyetinin birlikte hareket edeceğini rüyanızda görseniz inanır mıydınız? Ama ne oluyor, hedefledikleri düşüncelerini gerçekleştirmek için bir şekilde asgari müşterekte birleşiyorlar. Bunu kendi milletvekilleri bile itiraf etmiştir" dedi.

İş adamlarına yönelik karalama kampanyası başlatıldığını dile getiren Murat Hamdi Kıroğlu, bunun bir mağdurunun da kendisi olduğunu söyledi. Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın 18 Ocak 2015 tarihli köşe yazısında bu konuya detaylı bir şekilde değindiğini hatırlatan Murat Hamdi Kıroğlu,
başına gelenleri şöyle anlattı:

SOSYAL MEDYADA LİNÇ KAMPANYASI

"Geçtiğimiz günlerde bunun örneğini sosyal medyada gördük. Hakkımda aslı astarı olmayan birçok iftira atıldı. Örneğin ilkokul mezunu olduğum. Ben İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden elektrik mühendisi olarak mezun oldum. ABD'de çeşitli şuçlardan hapis cezası yatmışım. Tamamen yalan! İftirada bulundukları, ABD’ de iddia ettikleri mahkeme trafik suçu neticesinde olmuştur. Sosyal medyada yayımladıkları İngilizce metni tercüme ettirseydiler bunun ne anlama geldiğini bilirlerdi. Bir başkasının iftirasına göre de, ABD’den sınır dışı edilmişim ve ABD’ye giriş yasağım varmış. Kayıtları kontrol etsinler Haziran-Temmuz 2014 tarihlerinde bu ülkedeydim. Diğeri de ticari mahkemedir. Bunun evrakları ve kararı da elimdedir."

Algı operasyonu yapılmak istendiğinin altını çizen Murat Hamdi Kıroğlu, "İnsanların zihnini bulandıralım, çamur atalım izi kalsın mantığıdır. Şunu iyi bilsinler ki güneş balçıkla sıvanmaz" sözleriyle yapılmak isteneni açık etti.

HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLADI

Murat Hamdi Kıroğlu, kendisine iftira atanlara açık bir çağrıda bulundu: "Hodri meydan. İddia ettikleri bütün iftiraları yüzlerine çarparak ispat ederim. Eğer yürekleri varsa sosyal medya üzerinden değil, yüz yüze bu suçlamaları yapsınlar. Yapamazlar. Çünkü bunlar iftiradan ve bedduadan geçinen insanlar. Bunların hepsini Allah’a havale ediyorum; Allah’a havale ediyorum ama hukuksal süreci de başlattım. Bunların tepesinden en altına kadar ne mal olduklarını ispat edeceğim. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, şeriatın kestiği parmağa razı olacağız. Bizler mücadelemizi her zaman meşru zeminlerde yaptık. Bizleri farklı kulvarlara çekmeye çalıştılar ama biz bu tuzaklara düşmedik. Düşmeyeceğiz de.

Yeni Türkiye’nin emin adımlarla ilerlemesi yolunda iş adamları olarak taşın altına elimizi koyma zamanı gelmiştir. Eğer koymazsak art niyetli sermaye odaklarının ülkemiz üzerindeki planlarını gerçekleştirmesi için fırsat vermiş oluruz. Bizde bu mücadeleye katılmalıyız ki fırsatçılara imkan vermeyelim.

Ekonomi lobileri bizi izliyor. Büyüyen Türkiye’yi kaygıyla izliyorlar. Bundan böyle tek gücün kendileri olmadığını iyi biliyorlar. Şunu da iyi biliyorlar artık . Dünya 5’ten büyük. Yeni Türkiye hepsinden büyük."

MURAT HAMDİ KIROĞLU KİMDİR?

Kıroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hamdi Kıroğlu Sevgi-Yüksel Kıroğlu çiftinin ikinci çocuğu olarak 1967 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Ankara'da okuyan Murat Hamdi Kıroğlu 1985 yılında TED Ankara Kolejini bitirdi.

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi bölümünden 1990 yılında mezun olan Murat Hamdi Kıroğlu aile kuruluşu olan Kıroğlu Şirket Grubu'da Finans ve Yatırım sorumlusu olarak iş hayatına başladı. 2001 yılında Amerika'ya yerleşen ve şirket yatırımlarına burada devam eden Murat Hamdi Kıroğlu, aynı zamanda Fenerbahçe Kongre üyesi.

1992 yılında Fatma Seval Kıroğlu ile evlenen Murat Hamdi Kıroğlu'nun Muratcan, Sevginaz ve Sudenaz isimlerinde üç çocuğu bulunuyor. Murat Hamdi Kıroğlu iyi derecede İngilizce biliyor.