BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muğla sağanak yağış arttı son hava durumu fena!

MUĞLA hava durumu için meteorolojinin günler öncesinden verdiği uyarı tuttu. Muğla'da sağanak yağış etkisini arttırdı ve gün boyu etkili olacak. Özellikle kıyı kesimlerde sağanak yağış etkili olacak. Muğla'da sıcaklık bugün 6 dereceye kadar inecek.

Abone ol

MUĞLA hava durumu son tahminler fena, sağanak yağış etkisini özellikle bu gece iyice arttırdı. Kıyı kesimlerde sağanak yağış gün boyu etkili olacak. Muğla'da sıcaklık bugün 6 dereceye kadar inecek. Yetkiiler vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, hortum gibi olumsuzluklara karşı uyarıyor. 

Muğla çevrelerinde görülecek yağışların bu gece saatlerinden sonra etkisini arttıracağı ve bu gece gece saatlerine kadar kıyı ilçeleri başta olmak üzere yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul, Yalova, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin çevreleri ile Osmaniye'nin güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sis ve pus hadisesiyle birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli(21-50 Kg / m2), Antalya'nın merkez ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış (50-120 kg / m2) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.