BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartlarında para puan uyarısı! Yılbaşından önce harcayın

Tüketiciler Derneği kredi ve banka kartı ile akaryakıt istasyonları, giyim, ayakkabı mağazaları ve alışveriş merkezlerinin müşterilerine sunduğu "sadakat kartı"ndaki puanların yeni yıla girmeden kullanılmasını önerdi.

Abone ol

BURSA Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaptığı açıklamada, bankaların kredi kartları ve banka kartları üzerinden, market, akaryakıt istasyonu, giyim, ayakkabı mağazası, hediyelik eşya dükkanları, alışveriş merkezleri gibi işletmelerin de kendilerinden yapılan alışverişleri artırmak için müşterilerine sadakat kart üzerinden indirim yaptığını ya da para puan dağıttığını söyledi.

Yılmaz, bu tür puanların tüketimi, harcamayı artırmaya yönelik verildiğini dile getirerek, söz konusu kartlar üzerinden yapılan alışverişlerde para puanların biriktiğini anlattı.

TÜKETİCİNİN BİLGİSİ OLMAYABİLİYOR
Toplanan ve karşılığı para olan bu puanlardan birçok tüketicinin bilgisinin olmadığını, kullanılmaması durumunda bankaya ya da kartı veren firmaya, mağazaya kaldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ayrıca tüketici bu puanların yıl sonunda sıfırlanacağı konusunda bilgisi olmadığı için mağdur olmaktadır. Tüketici Kanunu, satıcı ve sağlayıcıların tüketiciye verdiği hizmet hususunda tüketicinin bilgilendirilmesini esas kılmıştır. Bu bilgilendirme yapıldığı takdirde hem şirketlerin hem de tüketicinin yararına sonuçlar elde edilebilir. Takdir tüketicinin ama sırf puan topluyor diye ihtiyacı olmayan mal ve hizmeti de almamasını öneririz. Gerçekten alınacak şeyler varsa tabii ki o ihtiyaçlarını karşılayacaklar."