BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Motoruna kuş çarpınca acil iniş yaptı

Türkiye’ye gelecek Alman Condor Havayolları’nın uçağının Stuttgart’tan kalkışı sırasında motoruna kuş çarpması sonucu tehlike at...

Abone ol

Türkiye’ye gelecek Alman Condor Havayolları’nın uçağının Stuttgart’tan kalkışı sırasında motoruna kuş çarpması sonucu tehlike atlattığı ve tek motorla iniş yaptığı ortaya çıktı.
Alman turistlerin çoğunlukta olduğu 274 yolcusuyla Antalya seferini yapmak üzere pazartesi günü Stuttgart Havalimanı’ndan havalanan Condor Havayolları’nın Boeing 757-300 tipi yolcu uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra kuş sürüsünün içine girdi. Bu sırada uçağın sağ motoruna kuş çarptı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, bin metrede tırmanışı keserek hasar gören motoru yangın riski nedeniyle iptal etti. Stuttgart Kulesi ile bağlantıya geçerek geri döneceğinin bilgisini veren uçağın kaptan pilotu tek motorla 20 dakika sonra sorunsuz şekilde Stuttgart Havalimanı’na iniş yaparken, yapılan kontrollerde kuşun çarptığı motorda hasara yol açtığı öğrenildi. Uçak bakıma alınırken, yolcuların başka bir uçakla Antalya’ya götürüldüğü öğrenildi.
(İHA)