BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MİT kanun teklifinde flaş gelişme

Hükümetin Milli İstihbarat Teşkilatı'yla ilgili hazırladığı kanun teklifinin, seçimlerden sonra ele alınması bekleniyor.

Abone ol
HÜKÜMETİN bu hafta sonu TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırmayı planladığı MİT teklifinin seçim sonrasına kalma ihtimali doğdu. Kulisleri hareketlendiren bu iddia üzerine AK Parti grup yöneticileri, teklifin Meclis'e getirileceğini açıkladı.
 
Ak Parti grup yönetimi, muhalefetin sert itirazları olan teklifin Genel Kurul görüşmeleri sırasında gerginlikler yaşanacağı ve seçim öncesinde böyle bir tartışmanın yanlış olacağı görüşünü dile getirmeye başladı.
 
Bu görüş, Ankara’ya dönüşünün ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’a iletilecek. Erdoğan’ın onay vermesi durumunda teklif seçim sonrasında yasalaşacak.
 
KULİSLER HAREKETLENDİ
 
Bu arada Ak Parti'nin MİT teklifini rafa kaldıracağı söylentisi yayılınca kulisler bir anda hareketlendi. Ak Parti grup yöneticileri, "MİT teklifini de, demokratikleşme paketini de TBMM'den çıkaracağız. Geri çekme sözkonusu değil" diyerek net bir dille iddiaları yalanladı. MİT teklifi konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,ile MİT yetkililerinin bir değişiklik çalışması yaptığı ve bu çalışmanın nihai karar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu da dile getirildi.
 
GENSORUNUN ARDINDAN TATİL
 
Ak Parti grup yöneticileri ayrıca, MHP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin de gündeme alınarak görüşülmesini planladıklarını, seçim sonrasına bırakmanın etik olmayacağı düşüncesinde olduklarını kaydetti. Buna göre, hafta sonru MİT teklifinin görüşmelerine başlayacak olan Meclis, 4 Mart salı günü gensoruyu TBMM Genel Kurul'da görüşerek seçim öncesinde tatile girecek.