BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  DÜNYA

Doğalgaz hattına yine saldırı

Mısır'dan İsrail ve Ürdün'e doğalgaz taşıyan boru hattına roketli ve bombalı saldırı düzenlendi...

Abone ol

Mısır'da yayınlanan bağımsız El Masry El Yovm gazetesinin bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Mısır'dan İsrail ve Ürdün'e doğalgaz sevkiyatında kullanılan boru hattına Sina Yarımadası'nda bulunan El Ariş kenti yakınlarında roketli veya bombalı saldırı düzenlendi. 

Boru hattı yakınlarından patlama sesi duyulduğu ve bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildiğini belirten polis yetkilileri olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını kaydettiler. 

Mısır'da halk ayaklanması sonucunda 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin sona erdiği 11 Şubat 2011 tarihinden itibaren İsrail'e ve Ürdün'e Mısır doğalgazını taşıyan boru hattına 13. defa saldırı düzenlendi. 

Mısır makamları, saldırılardan El Kaide terör örgütüne yakın militan grupları suçlasalar da ellerinde saldırıları bu grupların yaptığına dair kesin bir kanıt henüz bulunmuyor. 

Boru hattına saldırılardan dolayı İsrail ve Ürdün'de başta doğalgaz olmak üzere elektrik fiyatları yükseliyor. 

Devlete bağlı İsrail Elektrik Şirketi, doğalgaz boru hattındaki gaz akışının kesilmesinden dolayı zarara uğradığını ileri sürerek Mısır Ulusal Petrol ve Gaz Şirketi'ni mahkemeye vereceğini açıklamıştı. 

Doğalgaz boru hattına düzenlenen saldırıların tamamı Sina Yarımadası'nda gerçekleşti. Bölge, Mısır Hükümeti ile zaman zaman sorunlar yaşayan ve son dönemde adlarını yabancı turist ve işçilerin kaçırılması olayları ile duyuran Bedevi aşiretlerinin kontrolünde bulunuyor.