BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  SEÇİM

MHP'li adaydan HDP'ye destek

MHP İstanbul 3'üncü bölge 4'üncü sıra adayı Arzu Erdem, "Kürtlerin kimliklerini yaşamalarının önündeki tüm engellerin kalkması gerekir" dedi.

Abone ol

MHP’nin İstanbul 3.bölge 4 sıra adayı Arzu Erdem’in, Kürt sorununa ilişkin açıklamaları sıkıntı oluşturdu. “Özerklik filan ne isteniyorsa konuşulsun"

"Kürtlerin kimliklerini yaşamalarının önündeki tüm engellerin kalkması gerekir” açıklaması yapan Erdem , polis memuruna tokat atan HDP’li Sebahat Tuncel için “Olay öncesinde orada ne kadar itilip kakıldığını biliyorum. Basına yansıyan kısmın cımbızlanarak alındığını düşünüyorum. Sebahat Hanım haklıyken, haksız duruma düştü, ona üzülüyorum” demişti.

MHP tabanından ve teşkilatlardan gelen tepki üzerine Erdem açıklama yaparak, bunların kendi görüşleri olmadığını savundu. Erdem, 2011’de de İstanbul 3.bölgede 7.sıradan aday gösterilmişti. Bu kez 4. sıraya yükseldi.

ARZU ERDEM KİMDİR?

Arzu Erdem, 10 Şubat 1970’de Almanya doğdu. Aslen Malatyalı olan Erdem, ilk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladı. 1991’de de İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Erdem, aynı bölümde yüksek lisansı tez çalışmalarına devam ediyor. Pedagojik formasyonu bulunan Erdem, aynı zamanda “Kimsesiz Çocuklar Derneği” kurucu başkanlığı ile “Gençleri Uyuşturucudan Koruma Derneği” başkan yardımcılığı yapıyor. Özel bir lisesi bulunan Erdem, eğitim alanında çalışıyor.

MHP'nin en sıra dışı ülkücüsü Arzu Erdem, İstanbul 3. Bölge 4.sıradan milletvekili adayı oldu. Almanya doğumlu Arzu Erdem, "Çocukluktan beri gönlümde siyaset yatar. 2005’te bu dileğimi hayata geçirmeye karar verdim. Ama hangi partiden? AKP’nin en şaşaalı günleriydi. Fakat büyük zaafları olduğunu gördüm partinin. Kişi çıkarlarını gözetmediğini, verdiği sözlerin altının boş olduğunu anladım. CHP ilgilenmediğim bir parti zaten. MHP’ye yakınlaştım çünkü yurt dışında yaşamış ve yetişmiş bir insan olarak hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüm. Türkiye’de ülkesini ve bayrağını seven birinci sınıf vatandaş olarak siyaset yapılacak yer MHP’ydi. Devlet (Bahçeli) Bey’in beyefendi kişiliğinin de payı var seçimimde.