BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  SEÇİM

MHP'den Erdoğan'ın adaylığına ilk tepki!

Başbakan Erdoğan'ın adaylığı açıklandı. MHP'den ilk tepki Sinan Oğan'dan geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Erdoğan'ın da adaylığının açıklanmasının ardından cumhurbaşkanı aday sayısı 3 oldu. Başbakan Erdoğan'ın aday olmama ihtimalinin bulunduğunu söyleyen MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan Erdoğan'ın adaylık açıklamasını İNTERNETHABER'e değerlendirdi.

CHP İÇERİSİNDE ERDOĞAN'A ÇALIŞAN GRUPLAR


Erdoğan'ın aday olmama gibi bir ihtimali vardı. Hatta kulislerde yeniden cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikna edilmeye çalışıldığı söyleniyordu,i ben de böyle bir ihtimalin olduğu kanaatindeydim ama anlaşılan o ki; Recep Tayyip Erdoğan bu ihtimale rağmen adaylığını açıkladı.

CHP içerisinden bazı kesimlerin başka bir aday çıkarma girişimlerinin olması, İşçi Partisi başta olmak üzere her zaman olduğu gibi  Recep Tayyip Erdoğan'a çalışan kesimlerin sesini giderek yükseltmesi Başbakan'ı giderek cesaretlendirmiştir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Ama anlaşılıyor ki onların da Recep Tayyip Erdoğan'a bir katkısı olmayacak, çünkü yeterli imzayı toplayamayacaklar. İnsanlar kime hşizmet ettiklerine dönüp baksınlar.

YARIŞ HALK DESTEĞİ OLARAK BAŞABAŞ AMA

Bizim ortak adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece MHP ve CHP'nin değil diğer partilerin de, diğer halk kesimlerinin de ortak adayı olduğu anlaşılıyor. Halk desteği olarak başabaş ama maddi imkanlar ve medya, havuz medyası, imkanları olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu bir cumhurbaşkanlığı yarışı göreceğiz.  

BAKALIM HALK DESTEĞİ Mİ KAZANACAK ERİTİLEMEYEN PARALAR MI?

Şimdi onu göreceğiz. Gerçekten halk desteği mi galip gelecek yoksa paranın, pulun, kiralık kalemlerin gırla gittiği bir aday mı kazanacak. Gönlümüzden geçen halk desteğinin kazanması. Havuzda biriktirilen, eritilemeyen paraların kazandığı bir cumhurbaşkanı değil, mütevazı imkanlarla halkın desteğiyle yürüyen bir kampanyanın yarışçısının galip gelmesi bizim isteğimiz. 

Devlet imkanlarıyla yurt dışında Cumhurbaşkanlığı seçim propagandası yapmak hangi hakka, hukuka, inanca sığıyor. Bu resmen yetim hakkı yemektir. Devlet imkanlarıyla Başbakan sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını yürütmek ahlaken de, dinen de, devlet parasını zimmetine geçirmektir ve haramdır. Başbakan derhal istifa etmeli, Cumhurbaşkanlığı propogandası yürüttüğü son yurtdışı ziyaretlerinin parası ve Türkiye'de yürüttüğü çalışmalarının parası devlet hazinesine kendi cebinden geri ödenmelidir.

ERDOĞAN DİN İSTİSMARCILIĞI YAPARAK YARIŞA BAŞLADI

Aday profillerine baktığımız zaman Ekmeleddin Bey'in Anıtkabir ziyaretiyle bu yarışa başladığını AKP'nin adayının ise din istismarcılığının çok koyu teninden konuşarak yarışa başladığını görüyoruz. Yine bildik, din istismarcılığı üzerinden oy toplamaya çalışan bir Erdoğan portresi göreceğiz bu yarışta.