BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den okulları tatil ettiren kar alarmı

Meteorolojinin alarm verdiği kar yağışı bir çok yerde okulların tatil olmasına sebep olurken ulaşımı da vurdu işte günün hava durumu.

Abone ol

Karakış etkili geldi meteorolojinin alarm verdiği illerde yoğun kar yağışı görülüyor, Konya ve Karaman'da okullar tatil edilirken Denizli-Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor işte günün hava durumu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü dün arka arkaya kar alarmı yayınlamıştı. Yoğun kar yağışı Doğu illerinin aksine Akdeniz bölgesinin iç kesimlerini vurdu.

Niğde, Kayseri ve Adana'nın yükseklerini etkileyen yoğun kar yağışı aralıksız sabaha kadar devam etti. Bugün için de yoğun kar yağışı konusunda uyarı verilen iller var.

BUGÜN BU İLLER DİKKAT

Kuvvetli kar yağışı doğuya doğru kayıyor. Meteoroloji açıklamasına göre kar yağışı şu illerde bugün etkili olacak;

*Tunceli,
*Bingöl
*Bitlis
*Malatya ve Elazığ'da kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur yüksek kesimlerinde kar görülecek.

Kar yağışı gece yarısı başladı ve bu akşam 23.00'a kadar zaman zaman etkisini artırarak bu illerde devam edecek.

26-kasim-meteoroloji-hava-durumu.jpg
26 Kasım meteoroloji haritalı hava durumu

ŞİDDETLİ YAĞMUR ALARMI


Meteoroloji'nin yayınladığı son hava durumu alarmında bir çok il için de şiddetli yağmur uyarısı bulunuyor. Yarın (26.11.2014 Çarşamba) yurdumuzun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli sağanak yağmurdan etkilenecek bir çok ilde yüksek yerleri de kar vuracak.
İşte fırtına ve şiddetli yağmur uyarısı veriler iller;

*Gaziantep,
*Kilis,
*Adıyaman,
*Şanlıurfa,
*Diyarbakır,
*Mardin,
*Siirt
*Batman

KONYA: KAR YAĞIŞI OKULLARI KAPATTI

Konya'da, kar yağışınedeniyle 18 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Selçuk Üniversitesi de tatil kararı aldı ve vizeleri ertelediğini duyurdu. 

konya-kar-tatili.jpg
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

KARAMAN'DA DA TATİL KARARI

Karaman'da kent merkezi ve tüm ilçelerde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir ancak 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır."

KARAMAN
KAR YAĞIŞI YOLLARI DA KAPATTI


Akdeniz'in iç kesimindeki illeri vuran kuvvetli kar yağışı ulaşımı da durdurdu. Karaman'ı Mersin'e bağlayan Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Tipiye dönüşen kar sebebiyle bir çok aracın yola devam etmesine trafik ekipleri izin vermedi.

kar-yağişi-yollar-kapandi.jpg
Sertavul Geçidi, Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu tekrar trafiğe açıldı. Ancak etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar devam ediyor. Araçların her iki yönden Sertavul Geçidi'ne zincirsiz çıkışına izin verilmiyor.

ARTVİN -ERZURUM YOLU KAPANDI

Artvin-Erzurum karayolu, ikinci kilometresinde yola kapa parçaları düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Artvin-Erzurum karayolunun ikinci kilometresinde yamaçtan kaya parçalarının düşmesi, yolun iki yönlü olarak trafiğe kapanmasına neden oldu. Jandarma ekipleri, heyelan tehlikesine karşı bölgede önlem aldı.

Bölgeye sevk edilen Karayolları ve Devlet Su İşleri ekipleri, iş makineleri ile yaklaşık 600 metrelik alandaki kaya parçalarını kaldırarak yolu açma çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saattir ulaşıma kapalı olan yolda ekipler, kaya parçalarını kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan jandarma ekipleri, acil işi olan ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına yetişecek öğrencileri kaya parçalarının düştüğü alandan kontrollü şekilde yaya olarak geçirerek, diğer tarafa ulaştırdı. Bu kişiler daha sonra araçlarda kent merkezine götürüldü.


ANTALYA'YA GİDİŞ BİLE KESİLDİ

Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir karayolu da uzun süre trafiğe kapandı.

Bölgede 30 santimetreyi geçen kar yağışı sebebiyle ulaşım felç oldu. Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu Antalya yolu ulaşıma kontrollü olarak açıldı.

Trafik ekipleri, buzlanma olan yolda zincirsiz araçların geçişine ise izin vermiyor.

MERSİN
SÜRÜCÜLER MAHSUR KALDI


Mersin'de Erdemli-Ayrancı karayolunda etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda, Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Divaz köyünden Mersin Limanı'na mermer nakliyatı yapan 20 tır sürücüsü mahsur kaldı. İhbar üzerine yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, arama-kurtarma çalışmaları sonucunda tırlardan 15'ine ulaşabildi. 5 tır sürücüsünü arama-kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.
mersin-kar-yağişi.jpg
DENİZLİ
ZİNCİRSİZ ARACA İZİN YOK


Kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı bölgede karayolunda denetimlerini sürdüren polis ekipleri, zincir takmayan ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

denizli-kar-yağişi-ulaşimi-vurdu.jpgKarayolları ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmaları yapıyor, trafik ekipleri de olabilecek kazalara karşı vatandaşları uyarıyor. Ekipler, Serinhisar ve Denizli çıkışında yaptıkları denetimlerde, sürücüleri dikkatli olmaları ve yola zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyor.