BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mehmet Bekaroğlu'nun 'sahte düğün' isyanı

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, yeğeninin düğünündeki bir olaydan dolayı hakkında çıkan 'sahtekar' haberlerine isyan etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, gazete ve televizyonların ana haber bültenlerinde “Sahte evlilik” başlığıyla “Bekaroğlu’ndan ailece üçkağıt” haberlerine konu olunca isyan etti.

Bekaroğlu, muhalifliğin bedeli olarak “isim öldürme, lekeleme operasyonuna” hedef olduğunu söyledi.

NE OLUYOR DİYE SORUNCA...

Bekaroğlu, haftasonunda yeğeni E.O.’nun düğününe katıldı. Türkiye’deki herkes gibi bir aile sevincini paylaşma adına katıldığı düğünde yeğeni olan geline takı da takan Bekaroğlu, daha sonra başına geleceklerden habersiz düğünden ayrıldı.

Ancak tam iki gün sonra, önce internet sitelerinde, daha sonra tüm medyada kendi adıyla başlayan cümlelerle kurulan haberleri okuyunca şaşkınlığa uğradı. “Bekaroğlu’ndan ailece üç kağıt”, “Bekaroğlu sahte düğünde bilezik taktı”, “Bekaroğlu’nun yeğeni sahte gelin çıktı” başlıklı haberler üzerine önce “Ne oluyor?” dedi. Ardından düğüne davet eden aile bireylerini arayan ve durumu soruşturan Bekaroğlu, konunun evlenen çiftin belgelerindeki sorundan kaynaklandığını öğrendi.

Çiftin belgelerinde nüfus idaresince saptanan usulsüzlük nedeniyle olayın polise yansıdığı bilgisini alan Bekaroğlu, akraba olmak ve düğünde bilezik takarak mutluluğu paylaşmak dışında bir ilgisi olmayan düğün sürecinin yapılan haberlerle başrol oyuncusu haline getirilmesine şöyle isyan etti:

İSİM KATLETME OPERASYONU

“McCarty döneminden sonra bu kadar yaygın bir şekilde bu dönem Türkiye’de karakter katliamı (character assasination) uygulanıyor. ‘Karakter katliamı, adını lekeleme, itibarsızlaştırma, isim öldürme, nam katletme’ operasyonuna muhalif olan herkes maruz kalabilir. Ben de bugün böyle bir katliamla karşı karşıya kaldım. Medyada yeğenimin düğününde sahtekarlık yapıldığı haberi çıktı. Haberden sonra haberin kaynağı olarak gösterilen Üsküdar Emniyet Müdürlüğüne gittim; Müdür damadın belediyeye sahte evrak verdiğini, o nedenle karakola götürülüp ifadesinin alındığını ve serbest bırakıldığını söyledi. 

BİZLERİ BU ŞEKİLDE Mİ SUSTURACAKLAR?

Evrakta sahtekarlıktan dava açılabilirmiş. Sadece yeğenimin düğününe gittim, hiçbir şeyden haberim olmamasına rağmen ‘Bekaroğlu’ndan ailece üçkağıt’ başlığı atıldı. Yetmedi; tv ve haber sitelerinde büyük sahtekarlıklara imza atmışım gibi haberler yapıldı. Evet bu bir karakter katliamı örneğidir. Bu haramzadeler; bu şekilde hırsızlıklarını, sahtekarlıklarını, israflarını, haramlarını, yağmalarını mı örtecekler? Bizleri bu şekilde mi susturacaklar? Yanılıyorlar, yapamazlar, mızrak çuvala sığmıyor; alınlarına yapışan bu lekeleri sökemezler. Vahim olan taraf; muhalefet yapmanın maliyetinin giderek yükselmesidir; AKP’ye karşı olan herkese saldırıyorlar... 

BU İŞLERİN ALTINDA KALIRSINIZ

İşte hodri meydan diyorum; sahtekarlıklarınızı, hırsızlıklarınızı, yağmalarınızı yüzüne vurmaya devam edeceğim.15 yıldan fazla bir zamandan beri siyasetteyim. Araştırın, didik didik edin; ne yapabiliyorsanız ardınıza koymayın. Ama bir şeyi unutmayın; bu kadar haksızlığı, bu kadar baskıyı, insafsızlığı bu ülke kaldıramaz; bu işlerin altında kalırsınız.”