BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.236,02
HABER /  GÜNCEL

Mehdi Eker'den 'Kürdistan' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rudaw’a verdiği röportajda geçen “Kürdistan” kelimesine dair yeni açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rudaw'a verdiği röportajda kullandığı "Kürdistan" tanımıyla Irak'taki Bölgesel Yönetimi kastettiğini söyledi. Eker, ifadenin yanlış çevrildiğini ve düzeltileceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rudaw’a verdiği röportajda geçen “Kürdistan” kelimesine dair yeni bir açıklama yaptı. Rudaw TV'ye Kemal Avcı'ya verdiği röportajın Kürtçe olduğunu ve kullanılan ifadenin de Irak'taki Bölgesel Yönetimi kastettiğini belirten Eker, röportajın yanlış çevrildiğini ve düzeltileceğini belirterek, Türkiye'nin Güneydoğusu için böyle bir ifade kullanmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

EKER NE DEMİŞTİ?

Barzani’ye yakın Rudaw, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in verdiği röportajın Türkçesini resmi sitelerinde yayımlamıştı.

Rudaw, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barış sürecini buzdolabına kaldırdıklarını söylemişti. Süreç ne zaman buzdolabından çıkarılacak? Bir daha başlama ihtimali var mı?” şeklindeki soruya Mehdi Eker’in yanıtını okurlarıyla şöyle paylaştı:

“Kürtler vatandaşımızdır. Kürtlerin devleti Türkiye’dir. Hükümetimiz ve partimiz en başından beri hiçbir zaman Kürtlerle Türkleri diğerlerini birbirinden ayırmamıştır. Demokrasiyi gelişitirip kişilerin temel hak ve hukukunu artırmak, vatandaşlarımızı daha da memnun edecektir. İsteğimiz burdur. PKK bunu istemiyor, savaş istiyor. PKK kandan besleniyor. Kan ne kadar akarsa o kadar güçleniyorlar. Böyle olmasalardı 4 - 5 yıl önce huzur gelmişti, bahar çiçekleri açmıştı. Kürdistan’da kızlar, erkekler, bütün halk, herkes umutluydu. Barış çiçekleri açmıştı ama onlar üzerlerine kan döktüler.

BU HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEĞİZ...

Bu sorunun barışçıl şekilde çözülmesini istemediler. Birileri onların kulağına, “Bu hükümeti düşüreceğiz” diye fısıldadı. Silahlarınızı Türkiye’den çıkarmayın dediler. Onlar da yıktılar. Onları dinlediler. Onlar kim, herkes biliyor. 2013 Mayıs ayında İstanbul’da Gezi Parkı’nı bahane ederek kim yıktıysa, ilk kıvılcımı kim çaktıysa, o çadırları kim yaktıysa onlar. Sonra kim Türkiye kentlerini yıktı Kobani bahanesiyle? PKK. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki dört taraftan Kürtler, Türkler, Araplar, Acemler, Şiiler, Sünniler, Ortadoğu’daki herkes hedefte. Kim onları öldürüyor? Bir IŞİD, iki PKK. Suriye’de de PYD/YPG. Ve FETÖ. O da onlarla ortak. Birlikte çalışıyorlar.”