BIST 10.308
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.445,23
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te yumruk yumruğa kavga SON DAKİKA

Meclis’teki komisyonda Soma görüşmeleri sırasında olay çıktı. CHP’li ile AK Parti’li milletvekilleri arasında yumruklaşma yaşandı.

Abone ol

Torba Yasa’nın görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Soma’daki maden işçilerine verilecek ücret, sert tartışmalara neden oldu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yasada yer alan Soma işçilerine iki asgari ücreti öngören maddenin brüt olduğu için 2 bin liranın altında kaldığını, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işçilere 2 bin lira ücret sözü verdiğini savundu.

Erdoğan’ın Soma’dan gelen işçilerle görüşmesinde yer alan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ise görüşmede böyle bir konuşma geçmediğini belirterek, “Ayıp” dedi.

BİR AYDIR SENİ DİNLİYORUZ!

AK Parti sıralarında bulunan bazı milletvekilleri de Özel’e “Bir aydır seni dinliyoruz. Aynı şeyleri söylüyorsun. Git basın toplantısı yap” dediler.

CHP’li Özgür Özel ise AK Parti'li Denizli’ye “Asıl sana ayıp” dedi.

Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz toplantıya yarım saat ara verdi. Arada Özel ve Denizli’nin sözlü tartışması devam etti.

Özel, Denizli’ye “Yalancısın” derken, Denizli de “Sen yalancısın” diye karşılık verdi.

Bunun üzerine AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, CHP sıralarında bulunan Özel’in üstüne yürüyerek “Bir kadınla ne biçim konuşuyorsun” diyerek yumruk attı. Kavga sırasında Özel’in aldığı darbeyle gözlüğü düştü. Araya CHP’li vekiller, kavganın daha da büyümesini engelledi.

meclis'te yumruk yumruğa soma kavgası son dakika.jpeg

İKİNCİ KEZ TANSİYON YÜKSELDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Torba Yasa görüşmelerine verilen arada AK Partili Feramuz Üstün ile CHP’li Özgür Özel arasındaki yumruklu kavganın ardından milletvekilleri arasında yine gerginlik yaşandı.

Kavganın ardından komisyon çalışmalarına katılmak üzere salona gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında yeniden tartışma yaşandı. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti sıralarına dönük eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya sinirlenerek ayağa kalktı. Ağbaba’nın üzerine yürümek isteyen Yüksel’i yine diğer milletvekilleri sakinleştirdi.

Tartışmaların alevlenmesi üzerine çalışmalara yeniden ara verildi.