BIST 10.338
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.459,84
HABER /  GÜNCEL

AK Parti’den Almanya’da seçim çalışması

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları çerçevesinde AK Partili milletvekilleri Almanya’da Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde seçim ça...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları çerçevesinde AK Partili milletvekilleri Almanya’da Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde seçim çalışmaları yapacak.
AK Parti Genel merkezi tarafından görevlendirilen AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Almanya’da Türklerin en yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalar yürütecek.
AK Parti teşkilatlarının da seçimlere yoğun bir şekilde hazırlandığını söyleyen Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, yurtdışında oy kullanma imkânı getirildiği için gurbetçi vatandaşların da bu seçimlerde oy kullanabileceğini hatırlattı. Almanya’da Türklerin en yoğun olarak yaşadığı bölgede Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışma yürüteceklerini ifade eden Fatih Han Ünal, “Orada Türkiye’de yaşanan gelişmeleri anlatacağız, oradaki vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları ve ihtiyaçları tespit edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne anlama geliyor, ilk defa Cumhurbaşkanı seçecek olan vatandaşlarımızın bu seçimlere nasıl katkı sağlayacaklarını orada anlatacağız” dedi.
Türkiye’nin Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçmesi konusunda deneyim sahibi olacağının altını çizen Ünal, “Cumhurbaşkanlığı sürecinde yaşanabilecek olası manipülasyonlar, Türkiye’yi çekemeyenler bunu nereye götürmek istiyorlar, Türkiye’nin karşısında duruş gösteren iç mihraklar ve siyasi partiler var bunları anlatacağız, yaptığımız hizmetleri anlatacağız gurbetçi vatandaşlarımıza” diye konuştu.
Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini anlatan Ünal, “Geleceğimizi etkileyecek bir seçim yapacağız, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra bu ülkeyi manada arzu ettiği istikamette yönlendirebilecek donanımda olacaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)