BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  GÜNCEL

Mardin ve Urfa'da yollar kapatıldı

Mardin ve Şanlıurfa'da elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler yol kapattı. PKK ise Mardin'de 2 TIR'ı ateşe verdi.

Abone ol

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpekyolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde, çiftçiler elektrik kesintilerini protesto etti.

Eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, bir kaç gündür her gün eylemlerine devam ediyor. Yollar pazartesi akşamından beri kapalı durumda.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Derik Üçyol mevkisi başta olmak üzere yolda barikat kurup, ateş yakan grupların, yolu trafiğe kapatması dolayısıyla Nusaybin ve Viranşehir yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren çiftçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahale sonrası yeniden toplanan çiftçiler, eylemlerine devam etti.

mardin-ve-urfa-da-yollar-kapatildi-6422874_3264_m.jpg

YDG-H 2 TIR YAKTI

Mardin'in Derik ilçesi Soğuksu mevkinde ise, uluslararası taşımacılık yapan 2 TIR, PKK'nın asayiş birimi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), tarafından önünde Türk bayrağı olduğu gerekçesiyle yakıldığı öğrenildi.

mardin-ve-urfa-da-yollar-kapatildi-6422874_8529_m.jpg

UZUN ADAM'DA DESTEK VERDİ

Bu arada eyleme destek için gelen "dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.


mardin-ve-urfa-da-yollar-kapatildi-6422874_9164_m.jpg
TIR ŞOFÖRLERİ İSYANDA

Yolda mahsur kalan tanker şoförü Mustafa Keskin, 2 gündür yolun kapalı tutulması nedeniyle perişan olduklarını söyledi. Keskin, "Akaryakıt yüklü tankerin müdahaleler sırasında çıkan olaylarda infilak etmesinden endişe ediyoruz. Yollarda perişan olduk bir damla suya bile hasret kaldık. Yoldaki sorunun giderilmesini istiyoruz" dedi.