BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.451,39
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da yine onlarca asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'da bir kez daha akşam yemeğinden zehirlenen askerler hastaneye kaldırıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, tedavisi süren askerlerden bazılarının sağlık durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Abone ol

MANİSA Albay Arif Seyhun Kışlası'nda dün akşam yemeğinden sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldı. Manisa Valisi Hakan Güvençer askerlerden bazılarının durumunun ciddi olduğunu söylerken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak'ın da Manisa'ya doğru yola çıktıkları öğrenildi. Bu arada kışlaya yemek servisi sunan şirketten 16 kişi gözaltına alındı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Albay Arif Seyhun Batı Kışlası'nda akşam yemeğinden sonra çok sayıda askerin, bulantı ve kusma şikayetiyle 300'e yakın asker Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine kaldırıldığını, 200 askerin ise birlikteki revirde tedavi gördüğün üsöyledi.

Askerlerin akşam yemeği menüsünde tavuk ve çorba olduğu öğrenildi. Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve askerlere müdahale edildiği öğrenildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili açıklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Olay doğru. Şu anda 3 ayrı hastanede 200 asker tedaviye alındı. Kışlada fenalaşan tedaviye muhtaç başka askerler de var. Onların hastaneye sevki için de çalışılıyor. Ben de kışlaya geçip incelemelerde bulunacağım" dedi.

e

Akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerler Manisa'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenme şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısı artınca, hastanelerde yer kalmadı.

CHP'Lİ VEKİLDEN İDDİA: ZEHİRLENEN ASKER SAYISI 3 BİN

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti.

Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, "Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var" dedi.

AYNI KIŞLADA ZEHİRLENEN 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Manisa'da geçen ayın sonlarına doğru yine Albay Arif Seyhun kışlasında 1049 asker fenalaşmış, bunlardan 207'si hastanede tedavi altına alınmıştı. Er Hüsnü Özel ise yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Zehirlenen askerlerin söyledikleri yürek parçaladı