BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da insanı utandıran görüntüler!

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki köpek barınağında çekilen fotoğraflar sosyal medyayı salladı. İşte insanın içini acıtan o fotoğraf kareleri;

Abone ol

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi'nde barınak hayvanlarının hali yürekleri acıttı. Açlık ve hastalık nedeniyle ölümle pençeleşen hayvanlara Türkiye'nin dört bir yanından yardım teklifleri gelirken, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, yıllardır bakım şartlarının düzelmediğini söyledi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hayvanlar sahipsiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki yetki karmaşasından dolayı birçok hayvan barınağı bakımsız hale geldi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Turgutlu ilçesindeki hayvan barınağındaki köpeklerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri durumu gözler önüne serdi. Köpeklerin bakımsız hali sosyal medyada paylaşılınca hayvanseverler ayaklanarak, imza kampanyası başlattı.

VİCDANLARI SIZLATTI

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, görüntülere şaşırmadıklarını belirterek, birçok kez şikayette bulunmalarına rağmen kentte hayvanlarla ilgili önlem alınmadığını savundu. Turgutlu’daki bakımevinin herkesin vicdanını sızlattığını dile getiren Erbirliler, "Bu görüntüler her zaman yaşanıyor. Sadece bu belediye döneminde değil, Turgutlu’daki barınak bundan önceki belediyeler döneminde de aynıydı. Ne yazık ki duvarları kireçlenmiş ve barınak demeye bin şahit isteyen bir yerde hayvanlar yaşıyor. Ancak köpekler bakımevinde bu hale gelmedi. Dışarıda bu hale geldiler, yine bundan da belediye sorumludur. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ama bu kareleri gördükçe vicdanımız sızlıyor" dedi.