BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  RAMAZAN

Malhitiye çorbası nasıl yapılır?

Ramazan ayının 9. günü geldi. Hafta sonu kurulacak olan iftar sofrasında lezzetli ama pratik bir çorba yapmak isteyenler için Malhitiye çorbası iyi bir tercih. İşte bugünün iftar menüsü önerisi afiyet olsun.

Abone ol

Misafir ağırlarken ‘Değişik bir çorba olarak ne yapabilirim?’ sorusu çoğumuzun zihnini kurcalar. Ailem için hazırladığım menüde başlangıcımı değişik bir çorba ile yapmak istedim. Aklıma Malhitiye Çorbası geldi. Karışım anlamına gelen malhitiye, besin değeri yüksek bir çorba. İçimizi ısıtıp bizi doyuracağı gibi içinde bulundurdukları açısından da bize çok faydası olacaktır. Ramazan ayının bereketi çorbamıza da gelsin ve bol bereketli bir çorba yapalım.

   MENÜ

  Malhitiye Çorba

Fırında Makarna

Közlenmiş Domates ve Biber Salatası

 Yoğurt

  Revani

             

 Malzemeler

  1 soğan

 1 rendelenmiş havuç

 1 yemek kaşığı domates salçası

   1 yemek kaşığı biber salçası

   1 çay bardağı kırmızı mercimek

 Yarım çay bardağı pirinç

 Yarım çay bardağı bulgur

Kıvamına göre sıcak su

  Zeytinyağı

Bir kaşık tereyağ

 kırmızı pul biber, kuru nane,karabiber, tuz, reyhan

           

 Yapılışı: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Biber ve domates salçasını da ekleyip kavurma işlemimize devam ediyoruz. Havucu rendeleyip mercimekle birlikte soğanlar ile buluşturuyoruz. 4-5 dakika hepsini kavurun üzerine sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.

 Pirinç ve bulguru da ekleyip pişirmeye devam edin. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine baharatlarımızı ekleyip hafifçe yakıyoruz.  Bu karışımı çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız içimizi ısıtmaya hazır… afiyet olsun.