BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Mahsun Kırmızıgül'den o iddialara yanıt

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini üstlendiği, yakında yayına girecek olan dizisi için 'tarihi yapıyı yaktılar' iddiasına yanıt gecikmedi.

Abone ol

Boyut Film Yapım Koordinatörü Cem Çakır, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönettiği 'Hayat Devam Ediyor' adlı dizi çekimlerinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan tarihi Rum evinin yakıldığı iddialarıyla yaptığı açıklamada, 'Biz tarihi dokuya zarar verecek bir işlem yapmadık. Senaryo gereği kontrollü şekilde yangın sahnesini çektik' dedi.

Çakır, açıklamasında, filmin senaryosu gereği tarihi evde kontrollü olarak yangın sahnesini çektiklerini ve tarihi dokuya zarar verecek bir işlem yapmadıklarını söyledi.

Duvardaki yangın izlerinin ateş yakılarak yapılmadığını, tarihi binanın taşlarına zarar vermeyecek düşük kalorili alkol karışımı bir kimyasalla islendirme yapıldığını belirten Çakır, "Biz bu haberi gördüğümüzde çok şaşırdık. Biz belediye, evin sahibiyle ve diğer yetkililerle görüş alışverişi yaparak tarihi dokuya zarar vermeden bu sahneyi çektik. Filmde görülen yangın sahnesi, LPG'li bakır borular ile duvara temas ettirilmeden çekildi. Duvarlardaki is lekeleri danışılarak hazırlanmış özel kimyasallardır" diye konuştu.

TEMİZLEMEK İÇİN KİMYASAL MADDELERİ BEKLEDİK

Gazetecilerin, "Dizi çekimini 1 hafta önce tamamlayıp gittiniz. Neden gitmeden önce bu temizliği yapmadınız?" sorusuna da Çakır, "Biz buradan evet 1 hafta önce gittik ve ertesi gün İstanbul'da dizinin diğer bölümlerini çekmeye başladık. Biz burayı gitmeden de temizleyebilirdik. Burasını sabunlu suyla bile temizleyebilirdik. Ama biz konuya hassas davrandık ve İstanbul'dan temin ettiğimiz özel kimyasallarla burayı temizleyecektik. Biz yetkililere sorduğumuzda, burasının suyla temizlenmesinin, önümüzdeki dönemin kış mevsimi olması nedeniyle tarihi evin taşlarına zarar verebileceği söylendiğini için özel kimyasalları bekledik. Oranın temizlenmesinin gecikme sebebi zaman problemidir" karşılığını verdi.

Tarihi Rum evinin sahibi Muzaffer Güleç de, "Yanan hiçbir şey yok. Arkadaşlar gelmişler dışardan fotoğraf görüntü çekip gitmişler. Orada tarihi dokuyu bozacak hiçbir işlem yapılmamıştır" şeklinde konuştu.