BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  GÜNCEL

Londra saldırısı son dakika haberleri çok sayıda yaralı var

LONDRA saldırısı son dakika haberleri dünyayı sarstı. Londra'da bir terörist, Westminister Köprüsü'nde yayaları ezerek parlamento binasının önündeki bariyerlere çarptı. Polis, saldırının terör kaynaklı olduğunu duyurdu.

Abone ol

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da dün aracıyla parlamentoya girmeye çalışan teröristler biri polis üç kişiyi öldürdü, 20 kişiyi de yaraladı. Aracıyla parlamento binasının önündeki bariyerlere çarpan terörist, aracından inerek polise saldırdı. Terörist etkisiz hale getirilirken, araçta kaç kişinin olduğu konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı  Mark Rowley, Londra’yı hedef alan saldırıların sonucunda saldırgan dahil 4  kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.     

Londra'da bir araç Westminister Köprüsü'nde yayaları ezerek parlamento binasının önündeki bariyerlere çarptı. Araçtan inen bir kişi polise bıçakla saldırı düzenlerken, terörist silahla vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırıda aracın çarpması nedeniyle 20 kişi yaralandı.

PARLAMENTO KAPATILDI ÖLÜ SAYISI ARTTI - TIKLAYIN
Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı, çalışmalar askıya alındı. Çok sayıda silahlı polisin parlamento içerisine girdiği son dakika gelişmesi olarak verildi.

İngiliz muhafazakar politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekilerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

Reuters haber ajansı, olayı ilk olarak İngiliz parlamentosu dışında yüksek bir gürültü duyulduğunu bildirerek aktardı. Ajans, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı polislerin parlamento binası dışına doğru koştuklarını duyurdu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürdü, iddiayı BBC yalanladı.

İŞTE SALDIRGANIN SON HALİ- TIKLA

Polisin etkisiz hale getirdiği terörist, canlı bomba olasılığına karşı tamamen soyuldu. Bu arada olay yerine gelen sağlık ekipleri, vurulan saldırganı hayata döndürmeye çalıştı.

Olay yerinde dikkat çeken bir diğer şey ise saldırganın kullandığı bıçaklar oldu. 

BİLANÇO AÇIKLANDI KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

İngiliz polisi,  Londra'da yaşanan saldırıyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada biri saldırgan olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Olayın terör saldırısı olduğu da açıklandı.

İngiltere saldırısında dikkat çeken Brüksel detayı

İngiliz Parlamentosundaki saldırıdan ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Londra'daki terör saldırısı nasıl oldu?

Can Dündar Londra saldırısı için Türkiye'yi suçladı