BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

Dubai'ye teknolojik koruma! Güvenlik artık Robocop'lardan sorulacak

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'nin (BAE) Dubai kentinde mayıs ayından itibaren robot polisler (Robocop) görev yapmaya başlayacak.

Abone ol

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'nin (BAE) Dubai kentinde mayıs ayından itibaren robot polisler (Robocop) görev yapmaya başlayacak.

ABD yapımı 1987 tarihli Robocop filmindeki robot polis öyküsü gerçek oluyor. 

Gulf News'in aktardığına göre, Dubai'de bir forumda açıklama yapan Dubai Polisi Gelecek Yapılandırma Merkezi Müdürü Tuğgeneral Abdullah Bin Sultan kent polisine mayıs ayından itibaren yüz tanıma teknolojisine sahip robot bir polisin katılacağını duyurdu.

Birden fazla dili konuşabilen Robocop 20 metre uzaklıktan yüz tarama ve tanıma işlemini gerçekleştirebilecek, ayrıca üzerindeki dokunmatik ekran sayesinde kent sakinleri herhangi bir suçu ihbar etme imkânı bulacak.

​'2030'A KADAR POLİS GÜCÜNÜN YÜZDE 25'İNİ OLUŞTURMASINI İSTİYORUZ'

Bin Sultan "Gelecekte daha fazla robot polise sahip olmayı planlıyoruz. 2030 yılına kadar robot polislerin toplam polis gücünün yüzde 25'ini oluşturmasını istiyoruz" dedi.

Polis yetkilileri 2025 yılında kadar Dubai'nin dünyanın en güvenli 5 kentinden biri olmasını hedeflediklerini de vurguladı.

​Robocop ayrıca vücudunda doğrudan Dubai polisi çağrı merkezlerine bağlanabilen mikrofona da sahip.

Polis yetkilileri gelecekte ülkenin en büyüğü olacak bir DNA veri bankası kurma hedefinde olduklarını da aktardı.