BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  GÜNCEL

Lice'de büyük operasyon yasak başladı

LİCE'de çok sayıda askerin katılımı ile başlatılan operasyona helikopterler hava desteği veriyor. Ayrıca valilik 14.00 itibari ile sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın  Lice ilçesine bağlı 3 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Öte yandan, operasyon bölgesinde, araçla kaçmaya çalıştığı belirlenen bir terörist ise helikopterden açılan ateşle öldürüldü.

Çok sayıda askerin katıldığı operasyona, helikopterler hava desteği veriyor.

14.00 İTİBARİ İLE YASAK BAŞLADI

 Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanlarında faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenleneceği bildirildi. Valilik, bu çerçevede, halkın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, Şenlik, Birlik ve Akçapınar köylerinde saat 14.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

ÇOK SAYIDA ASKER KATILIYOR

Valiliğin duyurusunun hemen ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çok sayıda askerin katılımıyla yürütülen operasyona, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığından kalkan Kobra tipi helikopterler de havadan destek veriyor.
Bölgede operasyon devam ediyor.

Öte yandan, operasyon bölgesinde, araçla kaçmaya çalıştığı belirlenen bir terörist ise helikopterden açılan ateşle öldürüldü.