BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  DÜNYA

Libya'dan 13 yaralı Türkiye'ye getiriliyor

Bingazi'de tedavileri yapılamayan 13 ağır yaralı, Mısır üzerinden uçakla Türkiye'ye getiriliyor.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri  İnsani Yardım Vakfı, Bingazi'de tedavileri yapılamayan ağır yaralıları tahliye etmeye başladı. İlk olarak 13 yaralı Mısır üzerinden uçakla Türkiye'ye getiriliyor.


Bingazi'de müdahale edilmesi mümkün olmayan yaralıları Türkiye'ye getirmek için çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgeden ilk yaralıları tahliye etmeye başladı. Bir haftadır Bingazi'deki hastaneleri ziyaret eden İHH'nın gönüllü doktorları Mahmut Coşkun ve Mehdi Davud İstanbul'a gönderilecek hastaları belirledi. Resmi işlemleri tamamlanan 13 yaralı, bugün Mısır'a doğru hareket etti.

Doktor Mahmut Coşkun'un gözetiminde Mısır'ın İskenderiye şehrine götürülecek olan hastalar buradan uçakla İstanbul'a getirilecek. Yaralılara Libyalı bir doktor da eşlik ediyor. Yaralılar uzun yolculuk yapabilecek olanlar arasından seçildi.

Bingazi'de özellikle ortopedik yaraların tedavisinde sıkıntı yaşanıyor. 2'si doktor 5 kişiden oluşan İHH ekibi tarafından belirlenen diğer yaralıların da gruplar halinde Mısır'ın İskenderiye şehrinden uçakla İstanbul'a getirilmesi planlanılıyor.