BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş, 'Birileri düğmeye bastı'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak "Birileri düğmeye bastı" dedi.

Abone ol

Bir televizyon programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş DHKP-C, DEAŞ gibi örgütlerin arkasında dış destekler olduğunu belirterek, "Birileri düğmeye bastı" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın uğradığı terör saldırısında şehit edilmesiyle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye ne zaman güçlense, ne zaman ileriye doğru bir atak yapsa bir takım terör örgütlerinin devreye sokulduğunu belirterek, "Biliyoruz ki birileri düğmeye bastı. Zaten bu memlekette birilerinin elinde bu terör düğmesi hep oldu, yıllardır oldu" diye konuştu. 

ÖMÜR BOYU UNUTMAYACAK

Şehit Savcı'nın oğlunun bu saldırıyı hayatı boyunca unutmayacağını da söyleyen Kurtulmuş, "Şehit Savcı Kiraz'ın küçük oğlu yani çocukcağız çok metin görünüyor. Belki işin sıcaklığı içerisinde durumu tam anlayamamış olabilir ama yarın sabahtan itibaren hayatı boyunca hep içinin bir tarafında hep baba acısını, özlemini yaşayacak ve hep babasına karşı yapılan bu haince saldırıyı hayatı boyunca unutmayacak" dedi.

"ÖZDEMİR SABANCI SUİKASTİNİ HATIRLATIYOR"

Berkin Elvan olayının gerçekleşmiş olmasının çok hazin olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bir baba olarak, Türkiye'yi seven insanlar olarak hepimizi derinden sarstı. Sayın Savcımız için, evladı, anası, babası için söyledik, onlar nasıl acı içerisindelerse Berkin Elvan'ın da annesi, babası, ailesi, yakınları büyük, derin bir acıyı yaşadılar. Gencecik bir çocuk, evladımız vefat etmiş oldu. Ama sonuçta Berkin Elvan'ın ölümü üzerinden siyaset üretmek, bu olay üzerinden sokakları karıştırmak, Türkiye'nin birçok şehrini tarumar etmek, bunun üzerinden yıkıcı bir takım faaliyetlerin içerisinde olmak gerçekten anlaşılır gibi değil. İşin ilginci, Berkin Elvan olayının aydınlatılmasını isteyen çevrelerle paralel giden bir terör örgütünün, Berkin Elvan olayını, oradaki polislerin rolünü aydınlatmak üzere ahdetmiş olan bir savcıyı şehit etmesi son derece düşündürücüdür. İşin belki en hassas, anahtar noktası burası. Yansıdığı kadarıyla üzerine gidildikçe sonuç ortaya çıkarılacak... Açıkçası Özdemir Sabancı suikastini hatırlatıyor, çok benzerlikler var. Kullanılan argümanlar, oluş şekli ve sonra o olayın arkasında nelerin olduğu Türkiye kamuoyu tarafından görülecek" açıklamalarında bulundu.

"SON DERECE KASITLI BİR DEĞERLENDİRME"

Savcı ve hakimlerin korumalarının olaydan 10 gün önce geri çekildiği ve bu nedenle güvenlik zaafı oluştuğu iddialarına da açıklık getiren Kurtulmuş, "Bu son derece kasıtlı bir değerlendirmedir. İstanbul Barosu Birliği Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve bazı siyasetçilerin devreye girdiği ve son ana kadar bu terör örgütü militanlarıyla müzakere zemininin açık tutulduğu hatta onları ürkütecek herhangi bir şeyin yapılmamaya başlandığı bir ortamda, bütün bu görüşmelerin sürdürüldüğü bir ortamda silahla başından ve göğsünden vurarak öldürüyorlar. Bu silah sesi duyulması üzerine zaten operasyon yapılıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paralel yapının emniyet teşkilatı içerisinden ya da bazı birimlerden temizlenmesi 'bu arkadaşlar burada artık çok durdular, biraz başka yerlere geçsinler' diye tesadüfen verilmiş bir karar değildir. Paralel yapının içinde bulunan insanların özellikle istihbarat birimlerinden elde ettikleri bilgilerin acaba nerelerde, kimlere peşkeş çekildiğini biliyor muyuz. Kozmik Oda Soruşturması ortadadır. Hiç unutmuyorum, Kozmik Oda Soruşturması çıktığı zaman eşimle televizyonu seyrediyorduk 'eyvah, şimdi bunun arkasından bir şey çıkacak' dedim. Şimdi ne olduğu ortaya çıktı. Acaba paralel polisler tarafından elde edilen bilgiler nerede, kimlerin elinde ve kimlere servis edildi bilmiyoruz. Tam da şehit haberinin arkasından kalkıp bu tür tweetler atmak, Allah akıl fikir versin."

"DHKP-C, EL-KAİDE VE DAEŞ GİBİ ÖRGÜTLERİ ARKASINDA BİR TAKIM DESTEKLER VAR"

Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütlerinin dış destek olmadan herhangi bir terör faaliyetinde bulunamayacağını belirten Kurtulmuş, "Dün Çağlayan'da olan olay, bunun ismi şu ya da bu olabilir. Bu örgütü tek başına zannetmeyin. Mutlaka bu örgütün, El-Kaide'nin, DAEŞ gibi örgütlerin arkasına gittiğiniz zaman bir takım destekler vardır; silah desteğinden siyasi, ekonomik, medya ve lojistik desteklere kadar. Bunu bilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

İSRAİL KAZANIYOR

"Adres belli, çok açık" diye konuşan Kurtulmuş, "Ortadoğu'daki karışıklıktan silah tüccarları, tefeciler kazanıyor. Bütün bunların arkasında İsrail kazanıyor. İsrail şu anda Ortadoğu'da kendisine karşı tehlikeli rakip kalmamış bir ülke haline geliyor. Ama bunun yanında düzenden yana olanlar Batı dünyasında da var, Doğu'da da İslam dünyasında da var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörün aslında devam eden küresel bir savaşın araçlarından birisi olduğunu vurguladı.