BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş AK Parti'ye komşu oluyor

Kuracağı partisinin tarihini veren Numan Kurtulmuş'un genel merkez olarak seçtiği yer, AK Parti'ye yakınlığıyla dikkat çekti..

Abone ol

Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi ile yollarını ayıran Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni kuracağı partinin hazırlıklarını tamamladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüşmesinin yankıları sürerken bir başka haber de Numan Kurtulmuş cephesinden geldi.

AK PARTİ'YE KOMŞU GELİYOR

Kurtulmuş, yeni partisi 1 veya 2 Kasım'da kurulacak, kongre ise 21 Kasım'da yapılacak. Öte yandan partinin genel merkez binasının ise Söğütözü semtinde olacağı belirtildi.

Kurtulmuş'un partisinin genel merkez binası olarak seçtiği yer AK Parti'ye yakınlığıyla dikkat çekiyor.

PARTİ İSMİ GİZEMİNİ KORUYOR

Öte yandan Kurtulmuş'un partisine hangi ismi vereceği konusu hala gizemini koruyor. Bilindiği gibi daha önce Kurtulmuş’a yeni parti için teşkilattan  “Yükseliş ve Atılım Partisi”, “Yeni Medeniyet Partisi”, “Yeniden Büyük Türkiye Partisi” isimleri önerilmişti.

Kurtulmuş’un bu alternatifler arasından kısaltması “YAP” tersten ise “PAY” olarak okunan “Yükseliş ve Atılım Partisi” ismine sıcak baktığı öğrenildi.