BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  DÜNYA

Kürtler Kobani'de 4 sokak sonra zafer ilan edecek!

Kobani'deki son duruma dair çarpıcı bilgiler veren YPG ve Peşmerge komutanları Kürtlerin mutlak zafer ilan etmek üzere olduklarını açıkladı.

Abone ol

Kobani’de çatışmalar sürerken kentin yüzde 10’undan az bir bölümünün IŞİD’in elinde kaldığı bildirildi. Peşmerge ve YPG komutanları şehirdeki son duruma dair önemli açıklamalar yaptı.
 
Rûdaw’a konuşan Kobani’de bulunan peşmerge komutanlarından Muslih Zebari, Peşmerge Güçleri ile YPG savaşçılarının Termike köyünü tamamen kontrol ettiğini, Memite köyünün alınması için de geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığını söyledi. Peşmerge komutanı kentin yüzde 10’undan az bir bölümünün IŞİD’in elinde kaldığını ifade ederken YPG kaynakları Memite koyüne dönük operasyonun başarı ile bittiğini ve köyün kurtarıldığını duyurdu.
 
Muslih Zebari, bugünkü çatışmalarda 10 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ve örgüte ait bazı askeri mühimmatların da Kürt güçlerinin eline geçtiğini aktardı. Zebari, “IŞİD, Kaniya Kurdan tarafından güç takviyesi yapmaya çalışıyor ancak bunu engelliyoruz” dedi.
 
Peşmerge komutanı kentteki son durumla ilgili şu bilgileri verdi: “IŞİD’in elinde sadece 100-150 metrelik bir alan kalmış durumda. Kobani’nin kurtarılması yakındır.”
 
Kürt güçleriyle koordineli olarak koalisyona ait savaş uçaklarının da çevredeki IŞİD mevzilerini bombaladığı kaydedildi.

"DÖRT SOKAK SONRA ZAFERİ MÜJDELEYECEĞİZ!"

Diüer yandan YPG Doğu Cephesi Komutanlarından Mazlum Kobanê, Sukulhal ve Şeria Okulu’nun kurtarılmasıyla IŞİD'i Kaniya Kurda bölgesine sıkıştırdıklarını söyledi. ANF’ye konuşan YPG komutanı “Çeteler bu bölgede sadece dört sokakta kaldı. Bu dört sokağı da temizleyerek halkımıza Kobanê’nin zaferini müjdeleyeceğiz” diye konuştu.

Kobani’de Miştenur Tepesi’nin kurtarılmasının ardından YPG / YPJ güçlerinin operasyonlarına ivme kazandırdığını söyleyen Kobanê, “İlk olarak güney cephesinde DAİŞ çetelerini kentin dışına atan YPG/YPJ güçleri, güney cephesinin temizlenmesi ardından kentte sadece doğu cephesinde sıkışan çetelere yönelik kapsamlı operasyon başlattık. YPG/YPJ güçlerinin 23 Ocak’ta başlattığı operasyon ile Sukulhal, Seyda Cami ve Seyda sokağı temizleyerek çeteleri Kaniya Kurda bölgesine sıkıştırdı. Kanîya Kûrda'nın sınırlarına dayanan YPG/YPJ güçleri dört cadde daha ilerleme kaydederse çeteler doğu cephesinden de tümden temizlenecek ve Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı destansı direnişin zaferi ilan edilecek” dedi.

MIŞTENUR TEPESİNE 75 METRELİK DEV BAYRAK!

YPG güçleri geçtiğimiz günlerde IŞİD’den temizledikleri stratejik Miştenur Tepesi’nin üzerindeki verici direklerine 75 metrelik dev Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) bayrağı astı. Kentin en hakim bölgesinde dalgalanan yeşil, sarı, kırmızı bayrak Kobani savaşındaki son duruma dair çarpıcı bir mesaj olarak yorumlandı.

mistenurda-tevdem-bayragi-dalgalaniyor69879610b1e4e1402d4f.jpg

x680x365cc-kob-mistenur-bayrak.jpg.pagespeed.ic.v-1c42egng.jpg