BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

Kurban Bayram tatilinde nereye gidiyorlar?

Kurban Bayram tatili bu yıl kısa süreceği için tatil yapmak isteyenlerin tercihi ağırlıklı olarak Antalya oldu.

Abone ol

Kurban Bayramı’nın ekim ayının başına denk gelmesi ve havanın henüz çok soğumamış olması yurt içi tatil taleplerinde artışa yol açtı.

Tatil pazarlaması yapan sitelerin verilerine göre Kurban bayramının ilk iki gününün hafta sonuna denk gelmesi ve tatil süresinin 4 gün olması nedeniyle, tatilcilerin çoğunluğu tercihlerini yurt dışı yerine yurt içine, özellikle de Antalya ve civarına kaydırdıklarını belirtti.

Kurban Bayramı tatili döneminde yaklaşık 20 bin kişinin yurt dışına tatile gideceği, 60 bin civarında kişinin ise yurt içinde tatil yapacağını öngörülüyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YERLER

Bayram tatilinde ne çok tercih edilen yerlerin başında Antalya, Bodrum ve Marmaris geliyor. Tatil sitelerinin ön revervasyonlarına bakıldığında yurt dışında Roma, Yunanistan ve Prag ilk tercihler arasına giriyor.

FİYATLAR NE KADAR?

Bayram tatili için konaklama fiyatları ise ateş pahası. Bodrum, Antalya ve Marmaris'te kişi başı otel konaklama ücreti ortalama 550 lira. Yurt dışında ise bu rakam kişi başı ortalama 550 Euro civarında.

KKTC'YE AKIN VAR

Tatilcilerin Kurban Bayramı dönemi için en çok tercih ettikleri tatil lokasyonlarının başında KKTC geliyor.

KKTC’deki otellerin birçoğu bu döneme özel konaklama paketleri oluşturup bu paketlerin çoğuna ünlü sanatçıların konserlerinin de dahil ediyor.