BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  DÜNYA

Kudüs'de 'öfke günü'! Mescid-i Aksa'da neler oluyor?

KUDÜS Mescid-i Aksa'daki cuma namazı çıkışında karıştı. İsrail polisi çıkışta taş atan Filistinlilere ateş açtı. Kudüs sokaklarından da sıcak görüntüler geliyor. Dünya haber kanalları İsrail'den canlı yayınlarla olayları veriyor. İşte Kudüs'te son durum.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Mescid-i Aksa'da ilk cuma namazı kılındı. Hamas'ın aldığı intifada kararı ile öfke cuması sonrasında Kudüs karıştı. 'Yılanın başı Amerika' sloganları atan Filistinliler, İsrail askeri ile sokaklarda çatışmaya başladılar. Yukardaki playerden Kudüs'ü canlı yayınla izleyebilirsiniz.

İşte Mescid-i Aksa'dan gelen son dakika haberleri ;

FLAŞİSRAİL ASKERİ ATEŞ AÇIYOR

Cuma namazı çıkışında beklenen oldu. İsrail askeri konuşlandığı noktalardan cumadan çıkanlarla çatıştı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı haber veriliyor. Kudüs kenti içinde çatışmalar biterken Batı Şeria'da olayların sürdüğü bildiriliyor. Süleyman Özışık Kudüs'de Mescid-i Aksa'dan yeni görüntüler ulaştırdı. Aşağıdaki galeriden bakabilirsiniz.

Filistin'de 'Öfke Günü' protestolar başladı

Kudüs'deki intifada hareketi sokakları karıştırmış durumda. İsrail polisi panzerlerle yolları kapattı ve müdahale ediyor. Süleyman Özışık Mescid-i Aksa'daki cuma namazından şunları aktardı;

FLAŞCUMA BİTTİ KUDÜS KARIŞTI
KUDÜSMESCİD-İ AKSA'DA SON DURUM

Mescid-i Aksa canlı yayın izle- Kudüs'te cuma namazı

SÜLEYMAN ÖZIŞIK BİLDİRİYOR : İnternethaber.com yazarı Süleyman Özışık Kudüs'te bulunuyor. Özışık Mescid-i Aksa'daki cuma namazına katıldı. İşte oradan aktardıklıra:

-Mescid-i Aksa'ya bir çok kez geldim. İlk kez bu kadar genci bir arada görüyorum. Bunun sebebi İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişteki yaş sınırını kaldırmış olması. Bilindiğini gibi 45 yaş altı kişiler Mescidi Aksa'ya alınmıyordu.

İsrail dünyaya 'Filistinlileri özgür bırakıyoruz' mesajı vermek için herkesin gözünün çevrildiği bu günde sınırlamayı kaldırdı. Kudüs'te dünden beri yaşanan olaylarda 108 kişi yaralandı 200'den fazla gözaltı var.

KUDÜS'E GİRİŞTE ENGEL : Mescidi Aksa'nın önünde ciddi bir önlem göze çarpmadı. Ancak Ramallah'tan gelenlerin önü kesilidi ve Kudüs'e ulaşmaları engellendi. Mescid'i Aksa'nın etrafında 1000 kadar özel güvenlik görevlisi tutuldu.

CANLI YAYINLAR ENGELLENİYOR : Mescid-Aksa'dan yapılmak istenen canlı yayınlar kesildi ve telefon sinyalleri de jammer engeline takıldı.

Sheldon Adelson kimdir Kudüs kararını o mu verdi İşte o gizemli Yahudi

KUDÜSBUGÜN ÖFKE GÜNÜ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Filistinli gruplar protesto düzenleme çağrısında bulunmuştu. Filistin direniş örgütü Hamas, bugünü "Öfke günü" ilan ederek intifada çağrısında bulunmuştu. Dün de işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da protesto gösterileri vardı. İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalesinde 108 Filistinli yaralanmıştı.

İNTİFADA NEDİR? : Filistin'de İsrail'e karşı halk isyanı anlamına gelen intifada, daha önce 1987 ve 2000'de ilan edilmişti.

Kudüs haritası ile Mescidi Aksa ve Kubbet'üs Sahra tarihi