BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.448,67
HABER /  GÜNCEL

Kubbedeki yanlış yarım asır sonra düzeltildi

İstanbul Edirnekapı’da bulunan Mihrimah Sultan Camiinin bir kubbesindeki ayetin, yarım asır önce yapılan restorasyonda yanlış yazıldığı fark edildi.

Abone ol

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi’nde kubbeye yanlış yazıldığı ortaya çıkan Kur'an ayetinin düzeltilmesi için harekete geçildi.

Sabah’ın haberine göre, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi’ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki küngüre yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

1956’da yıllarda yapılan restorasyonda hat yazısındaki ayette "semavat" kelimesinin "sehevat" şeklinde yazıldığı, bu yanlışlık yüzünden "Allah yeryüzünün ve gökyüzünün nurudur" mealinin "Allah yeryüzünün ve hataların nurudur" şeklinde yer aldığı belirlendi.

Kutlu’nun Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2010 tarihli Restorasyon Yıllığı’na yazdığı yanlışlığın düzeltilmesi için harekete geçildi. Hattat Kutlu, hat yazısını yeniden yazınca yarım asırlık yanlıştan dönülmüş oldu.