BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartı olanlar bu haberi okusun!

Kredi kartı aidatlarının geri ödenmesiyle ilgili emsal niteliği taşıyacak yeni karar tüketicileri sevindirecek.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin başvurusunu inceleyen Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bankanın geriye dönük 6 yıllık kredi kartı aidatının iadesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta yaşayan Nilüfer İnceer, özel bir bankanın kendisinden 6 yılda toplam 239 lira kart üyelik bedeli aldığını belirterek Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine başvurdu.

İnceer'in müracaatını inceleyen heyet, bankanın tüketiciden talep ettiği ücretin mutlak suretle sözleşmeye dayandırması gerektiğini dikkate alarak, söz konusu bankanın tüketici ile sözleşmeyi müzakere etmediğini belirledi. Heyet, daha sonra bankanın 6 yılda aldığı toplam 239 liralık kart aidatının iadesine karar verdi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, özellikle kart aidatlarının alınamayacağına dair bir çok karar aldıklarını ancak geriye dönük 6 yılı içeren böylesi bir kararı ilk kez verdiklerini ifade etti.

Kredi kartı kullanan tüketicilere uyarılarda bulunan Tanrıverdi, haksızlığa uğradığını düşünenlerin mutlaka Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine başvurmalarını istedi.