BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Köy çeşmesine belediye sayaç taktı

Nasrettin Hoca fıkralarını aratmayan bu haber Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden. 16 yıllık köy çeşmesine sayaç takan belediye, faturasını da muhtara gönderdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Yozgat'ta Nasrettin Hoca fıkralarını aratmayacak bir uygulama devreye girdi. Belediye köy çeşmesine su sayacı taktı, faturasını da muhtara gönderdi.

A Haber'de yer alan habere göre, fıkralık olay Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden... Eşi benzeri görülmemiş manzara karşısında köylüler şaşkına döndü. 16 yıl boyunca gürül gürül akan çeşmeye bir sabah belediye geldi ve sayaç taktı. Köylü kabul etmeyince de çeşmeyi yıktı. Köylü toplanıp çeşmeyi yeniden yaptı. Belediye gelip "ya sayaç takarız ya yıkarız" dedi.

Belediyenin sayaç takılması şartıyla çeşmeyi yıkmama sözü verdiğini belirten köy muhtarı, faturayı cebinden ödediğini, köylünün ihtiyacını şimdilik bu yolla karşıladıklarını söyledi.

ÇEŞMEYİ BİZ YAPTIR BELEDİYEYE NE?

İşin ilginç yanı belediyenin su parası tahsil ettiği bu çeşmenin suyu bir köylünün tarlasından geliyor. Dahası da var... Çeşmeyi de yapan belediye değil köylüler.

"Su bizim topraklarımızdan çıkıyor, belediyeye de biz verdik" diyen köylüler, çeşmeye sayaç takılmasına tepkili.