BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Eşini bastığı arkadaşını 10 parçaya böldü

Eşiyle bastığı arkadaşını öldürüp 10 parçaya bölen ve ırmağa atan zanlı ile delilleri ortadan yok etmek suçundan tutuklanan eşinin cezaları belli oldu

Abone ol

28619_5718_27112012_4.jpgSamsun'da, eşi ile aynı yatakta yakaladığı arkadaşı 43 yaşındaki Sebahattin Yener'i baltayla öldürüp, cesedini parçalayarak ırmağa attığı iddiasıyla yargılanan 39 yaşındaki Engin Payaz ile eşi 32 yaşındaki Reyha Payaz 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ALKOL ALIP İLİŞKİYE GİRDİLER

İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz, eşi Rehya Payaz ve arkadaşı Sebahattin Yener ile birlikte, kendi evinde alkol almaya başladı. Aldığı alkolün etkisiyle Engin Payaz sızarken, genç kadın ile Yener başka odada cinsel ilişkiye girip uyuya kaldı.

CESEDİ 10 PARÇAYA BÖLDÜ

Gece geç saatlerde uyanan Engin Payaz, eşi ile arkadaşını aynı yatakta uyurken görünce, odun kesmekte kullandıkları küçük baltayı Yener'in başına vurarak öldürdü. Ardından da tuvalete taşıdığı cesedi 10 parçaya bölüp çuvallara koyarak Mert ırmağına attı.

4 gün sonra ihbar üzerine eve gelen polis Reyha ve Engin Payaz çiftini gözaltına aldı. Engin Payaz 'planlayarak adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha Payaz ise delilleri yok etmek suçundan tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki sanıktan Reyha Payaz kendisinin cinayete karışmadığını, sadece eşinden korktuğu için delilleri yok ettiğini söyleyince, 2010 yılı Eylül ayında tahliye edildi. Ancak, bu kararın ardından Yener ailesinin avukatı Ata Giritli, yeni bulunan deliller ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Reyha Payaz hakkında 'cinayete iştirak' suçundan ikinci bir dava açılmasını sağladı. Bu dava diğer davayla birleştirilince Payaz çifti tekrar birlikte yargılandı. Tutuksuz yargılanan genç kadın da geçen Mart ayında 'kaçma şüphesi olduğu' gerekçesiyle bir kez daha tutuklandı.

SON KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Payaz çifti bugün son kez hakim karşısına çıktı. Engin Payaz daha önceki savunmalarını tekrar ederek cinayete eşinin katılmadığını, eşinin suçsuz olduğunu öne sürerek pişman olduğunu ifade etti. Reyha Payaz ise, "Ben gürültüye uyandım. Eşim bana bir tokat vurunca bayılmışım. Ben hiç bir şeye karışmadım. Sadece yasak bir ilişki yaşadım. Olayla benim bir ilgim yoktur. Çocuklarımın yanında da bu işi yapmam mümkün değildir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, karı-kocaya tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çarptırdı. Ardından Sebahattin Yener'in, Reyha Payaz ile ilişkisi olduğu ve cüzi miktarda borç para verip 60 bin TL'lik senet düzenleyerek geri istemesini, ayrıca ödemedikleri takdirde evlerini alacağını söylemesini tahrik sayarak cezayı 24 yıla indirdi. 2 sanığın duruşmadaki iyi hallerini gözönüne alan mahkeme heyeti, Engin ve Reyha Payaz çiftine 20'şer yıl hapis cezası verdi.

6 AYLIK HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Van'da, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen’i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan tutuklu bulunan 32 yaşındaki Kerem Çakan’ın yargılanmasına devam edildi. Sanık Çakan, ağabeyiyle ilişkisi olduğu için eşini öldürdüğünü, bu nedenle ağabeyinin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Kerem Çakan, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile Eylem Pesen’i, 2009 yılı Mayıs ayında ağabeyi ile ilişkisi olduğunu öne sürerek, bıçakladıktan sonra otomobille defalarca üzerinden geçerek öldürdü. Tutuklanan Kerem Çakan, ilk duruşmasında yaptığı savunmasında 'Eşimi çok seviyordum. Ancak, beni ağabeyimle aldattı. Cinayeti nasıl işlediğimi hatırlamıyorum' dedi. Kerem Çakan, daha sonraki duruşmalarda ise verdiği ifadeyi kabul etmediğini belirterek, ağır tahrik altında bu cinayeti işlediğini, psikilojik dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Suçu nasıl işlediğini hatırlamadığını da öne süren Çakan, 'Ağabeyimle ilişkisi olduğunu düşündüğüm için yaptım. Ancak, bu durum gerçek değil. Bunu ben kafamda kurdum. Hastayım, bunu doktor da teşhis etti. Kafamda böyle kurguladım. O anda yanımda kim olsaydı öldürecektim' diye savunma yaptı.

’AĞIR TAHRİK VAR’

Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edilen duruşmaya tutuklu sanık Çakan ve kadın örgütleri katılırken, Pesen’in ailesi tehdit aldığını öne sürerek davadan çekildi. Sanık Çakan ise herhangi bir tehtidin olmadığını ve aile ile uzlaştıklarını ileri sürdü. Çakan 3 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü, durumunun iyi olmadığını ve ağır tahrik sonucu cinayeti işlediğini öne sürerek daha önceki ifadesini yeniledi. Ağabeyiyle olan ilişkisi şüphesiyle eşini öldürdüğünü ve bunun da tahrik kapsamında ele alınması gerektiğini savunan Çakan, ağabeyi Tahir Çakan’ın da yargılanması gerektiğini söyledi.

’KADIN ÖRGÜTLERİ MÜDAHİL OLMASIN’

Çakan ayrıca kadın örgütlerinin davaya müdahil olmasını istemedi. Mahkeme heyeti sanığa savunma yapıp yapmak istemdiğini sordu. Sanık savunmasını hazırlamak için zaman istedi. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sanık Kerem Çakan’ın TCK’nın 82’inci Maddesi gereğince cezalandırılmasını, haksız tahrik indirimi koşullarının oluşmadığını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı 12 Şubat 2013 tarihine erteledi.

OKULDA TACİZ SKANDALI HABERİ

DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ÖĞRENCİLER YAŞADIKLARINI ANLATINCA...

Lise 12'inci sınıf öğrencisi 3 kız, öğretmenlerine müdür yardımcısı R.Ç'nin (47) kendilerine elle taciz ettiğini iddia etti. Öğretmenlerin durumu polise bildirmesi üzerine R.Ç, gözaltına alındı.

HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adliyeye sevk edilen R.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yaptığı açıklamada, müdür yardımcısı R.Ç'nin Kemer İlçe Kaymakamlığı tarafından açığa alındığını, kendilerinin de idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

İKİ KİŞİYİ EZDİ HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DEVAM ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ARACINI DEĞİŞTİRDİ YOLUNA DEVAM ETTİ

BOLU'da yol kenarında yürüyen iki kişiye çarpıp birinin ölümüne birinin de ağır yaralanmasına neden olan kargo şirketinde çalışan şoför Mustafa Kaya, olay yerinden kaçtıktan sonra çalıştığı işyerinin önüne aracını park edip başka bir araçla dağıtıma devam etti. Plakasından kimliği belirlenen şoför, dağıtım yaparken merkeze çağrılarak polis tarafından gözaltına alındı.

Kaza, saat 18.15 sıralarında Seyit Mahallesi'nde meydana geldi. Mudurnu'dan Bolu'ya giden Mustafa Kaya idaresindeki 14 BZ 971 plakalı bir kargo şirketine ait minibüs, yol kenarında yürüyen 82 yaşındaki İbrahim Demirhan ile 75 yaşındaki Hüseyin Oruç'a hızla çarptı. Mustafa Kaya iki kişiye çarptıktan sonra kaçarken olayı gören vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil ambulansı sevk edildi. Yol kenarında kanlar içerisinde yatan ve kalbi duran İbrahim Demirhan'ı kurtarmak isteyen sağlık ekiplerinin dakikalarca yaşlı adama kalp masajı yaptığı sırada olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirdi. 112 Acil ekipleri İbrahim Demirhan'ın yakınlarını güçlükle sakinleştirdi. İbrahim Demirhan olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Hüseyin Oruç ağır yaralı olarak kaldırıldığı İzzet Baysal Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hüseyin Oruç'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İki kişiye çarpıp kaçan minibüs, Mustafa Kaya'nın Tepecik Mahallesi'nde çalıştığı kargo şirketinin önünde park halinde bulundu. Mustafa Kaya'nın aracı park ettikten sonra başka bir araca binerek dağıtıma devam ettiği öğrenildi. Polis, kargo aracındaki diğer kişiyi arayarak Mustafa Kaya'yı işyerine getirmesini istedi. Kargo firmasına ait araçla işyerine gelen Mustafa Kaya kendisini bekleyen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İZMİR'DE KORKUNÇ YANGIN

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ALEVLER ARASINDA KALDI

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, demir doğrama atölyesinde çıkan yangında alevler arasında kalan henüz kimliği belirsiz 1 kişi öldü, işyeri sahibi İsmail Timur ise ağır yaralandı.

Timur'u alevlerin arasından dışarı çıkartan mahalle sakinlerinden Hasan Akbal'ın da elleri yandı.

Girne Bulvarı 6024 Sokak numara 4/C'de bulunan demir doğrama atölyesinden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri, bugün saat 03.00 sıralarında, polis ve itfaiye ekiplerini arayarak yangını bildirdi. Ayrıca çevrede oturan ve yangının yayılmasının önüne geçmek isteyen vatandaşlar, evlerinden işyerine uzattıkları hortumlarla alevlere su döktü. Bu sırada mahalle sakinlerinden Hasan Akbal (44), alevlerin arasındaki işyeri sahibi İsmail Timur'u (46) fark etti. İşyerine giren mahalle sakini Akbal, alevlerin arasındaki Timur'u dışarı çıkarttı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı, vücudunda ileri derecede yanık olan Timur için olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE SİGARA İZMARİTİ

Olay yerine gelen acil yardım ekipleri Timur'u ambulans ile İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanenin yanık ünitesinde tedaviye alınan, vücudunda yüzde 80 oranında yanık olduğu belirtilen İsmail Timur'un durumunun ağır olduğu bildirildi. Elleri yanan Hasan Akbal ise Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alındı. İtfaiye erlerinin çalışması sonucu alevler söndürüldü. Kontrol edilen işyerinde, henüz kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Mahalle sakinleri, İsmail Timur ile yanında çalışan kimliği belirsiz işçisinin işyerinde yaşadıklarını belirtti. İşyerinden çıkan boş bira şişe ve kutuları ise dikkat çekti. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından işyerinde bulunan kimliği belirsiz kişinin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin ilk incelemesine göre yangının, sigara izmariti kaynaklanmış olabiceği kaydedildi. Yapılacak bilir kişi incelemesinin ardından alevlerin kesin çıkış nedenin belirleneceği belirtildi. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.