BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL

Kocası kadın doktoru dövdü o da gülerek seyretti

BURSA'da 4 yaşındaki çocukları Yağmur D.'i muayene eden Doktor İlknur Çelik, yanlış barkod sebebiyle hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Dudağı patlayan ve vücudunun bazı yerlerine darp alan Çelik 10 gün iş göremez raporu aldı.

Abone ol

Bursa'nın Kestel ilçesinde 3 yıldır Semt Polikliniği Acil Servisi'nde görev yapan Doktor İlknur Çelik'e çocuğu Yağmur'u muayeneye getiren Bedriye D. reçeteye yanlış barkod yapıştırdığı gerekçesiyle Doktor Çelik ile tartıştı.

Hastanedeki güvenlik görevlileri araya girince Bedriye D. çocuğunu alarak eve gitti. Ancak 2 saat sonra eşi Tahsin D. ile hastaneye gelen Bedriye D. doktor Çelik ile tartıştı ve ardından Çelik'i darp etmeye başladı, Yaşanan olaylar ise hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı.

"ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİM ANCAK
Hasta yakınlarının kendilerine yanlış barkod sebebiyle saldırdıklarını söyleyen Doktor Çelik, olayı şöyle anlattı :
-"Ufak bir karışıklıkla barkod yanlış olmuş. Bunun üzerine 4 saat sonra kadın, eşini yanıma yolladı. Eşi, beni darbetmeye yönelik bir eğilimle gelmişti. Ona durumu izah ettim. 'Siz haklısınız' dedi. Biraz sakinlediğini düşündüm ama bir anda hiddetle 'Biz hastayız, istersek bağırırız, istersek döveriz, istersek öldürürüz. Bu bizim hakkımız' dedi. Bana burun mesafesine kadar yaklaştı ve elini kaldırdı. Ben, odada yalnızdım. Bu sırada güvenlik görevlisi arkadaş, bir şekilde hissetti herhalde ki onu odadan aldı. Adamın gittiğini zannediyordum ama gitmemiş, beklemiş. Ben, 10 dakika sonra odadan çıktığımda karısı ve yanındaki bir kadınla koridorda bana saldırdılar. Kafama vurdular. Ben o an şoka girdim. Birçok darbe aldım ve yere düştüm. Şu an ağrılarını hissediyorum."

KOCASI DÖVERKEN EŞİ ÇOK MUTLUYDU

Şiddetin hiçbir açıklaması olamayacağını dile getiren Çelik, "Beni beğenmek zorunda değiller, ben gülümsememiş, güzel bakmamış olabilirim, yazım çirkin olabilir. Bunlar, şiddetin bahanesi olamaz. Kadın, kocası beni döverken çok mutluydu. Beni dövmeye geldiklerinde ben, 'Acaba çocuğun ateşi çıktı mı?' diye düşündüm. Çünkü ilgili bir anne baba olsa onun yanında olması gerekirdi ama onlar beni dövmekle meşguldü." ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI
Hastanede kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğunu söyleyen Doktor Çelik, "Ben Bedriye D.'den 'den şikayetçi olmadım. Ancak eşinden şikayetçi oldum. O da tutuklanmış" şeklinde konuştu.

"ANNEDEN DE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ
Doktor Çelik'in her ne kadar kendisine saldıran Bedriye D.'den şikayetçi olmadığını söylese de kendilerinin şikayetçi olacağını söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, "Bedriye Demir de doktorumuza saldırmıştır. Sayın Çelik şikayetçi değilse bile biz şikayetçi olacağız"dedi.