BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  DÜNYA

Kobani son durum IŞİD yine vuruldu!

Kobani son durum IŞİD mevzileri yeniden vuruldu. ABD, Kobani'deki IŞİD mevzilerine yönelik 4 kez hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Abone ol

Kobani'de son durum Kürtler'i biraz daha umutlandırdı. ABD'nin havadan yaptığı yardımların ardından bir kez daha şiddetlenen çatışmalar bugün de devam etti. Bu arada ABD, Kobani çevresinde 4 IŞİD mevzisinin vurulduğunu duyurdu.

Bu arada Başbakan Davutoğlu, Türkiye üzerinden Kobani'ye yapılacak peşmerge geçişinin henüz başlamadığını söyledi.

Kobani'de çatışmalar şiddetleniyor. ABD'nin havadan yaptığı yardımların ardından Kobani'de geçtiğimiz hafta sonundan itibaren çatışmalar şiddetlendi. ABD ise Kobani'ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. ABD'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Kobani'deki 4 IŞİD mevzilerinin bombalandığını duyurdu. ABD'nin vurduğu IŞİD mevzileri arasında bir bina ile büyük bir birlik bulunduğu belirtildi. 

AL JAZERA TÜRK'ÜN PEŞMERGE İDDİASI

Bu arada Al Jazeera Türk'ün bölgedeki kaynaklarından derlediği iddialara göre peşmergenin geçişi başladı. İşte peşmergenin kullandığı o Kobani koridoru;

kobani-son-durum.20141021233324.jpg

IŞİD'İN SİLAHLAR BİZDE İDDİASI

Bu arada IŞİD, ABD'nin Kobani'deki PYD birlikleri için gönderilen silahların kendi ellerine geçtiğini duyurdu. IŞİD bu iddialarına ilişkin bir de görüntü yayınladı.

kobani-son-durum-son-dakika.20141021233506.jpg

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Dün öğle saatlerinde Kobani’nin doğu girişinde çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. 

İMHA EDİLDİ AÇIKLAMASI
 
Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan YPG’ye havadan attıkları ve yanlış bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, IŞİD’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini açıkladı.
 
CENTCOM,  yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve IŞİD’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Kobani bölgesinde IŞİD’e ait savaş mevzileri ve IŞİD’in eline düşmesini engellemek için yanlış noktaya düşen yardımları hedef alan altı hava saldırısı gerçekleştirildi.’
 
CENTCOM, bunun dışında YPG’ye atılan tüm askeri ve tıbbi yardım paketlerinin doğru yerlere düştüğünü belirtti.