BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum 27 IŞİD üyesi öldürüldü

Kobani son dakika Kürt güçleri ve koalisyon uçakları operasyona devam ediyor. Kobani haberlerine göre 27 İŞID'li öldürüldü. İşte son durum

Abone ol

KOBANİ 'den gelen son dakika haberler Kürt güçleri ve koalisyon uçakları tarafından yapılan operasyonda 27 IŞİD mensubu öldürüldüğü yönünde. İşte son durum.

Rûdaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Abdulkahar Mecid, IŞİD mensuplarının dün gece 23:30 sıralarında saldırıya geçtiğini ancak sert karşılık bularak püskürtüldüğünü söyledi.

Abdulkahar Mecid, bu saldırıdan sonra savaş uçaklarının yoğun bombardımana başladığını ve bugün de 04:00’ten 07:00’ye kadar IŞİD mevzilerine 6 hava operasyonu gerçekleştirildiğini aktardı.

Peşmerge Komutanı, bombardımandan sonra YPG ve YPJ savaşçılarının ilerlediğini ve biri komutan, 27 IŞİD üyesinin cesedine ulaştıklarını bildirdi.

IŞİD’in işgal girişimiyle başlayan ve 2 ayını geride bırakan savaşta, kentin doğusu IŞİD mensuplarının, batısı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. Savaş, yoğun olarak iki bölgenin tam ortasındaki bölgelerde devam ediyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürtler, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşıyor.

Peşmerge Güçleri de, 15 gündür kentte ağır silahlarla Kürt savaşçılarına destek veriyor.

ÖSO : 80 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Özgür Suriye Ordusu Saha Komutanı Ahmet Ebu Samra, Kobani'de (Ayn el Arap) 80 terör örgütü IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Samra, yaptığı açıklamada, bazı Kürt grupların IŞİD'in kontrolündeki Miştenur tepesine yönelik saldırı düzenlediğini belirtti. 

işid-kobani.20141118102029.jpg
IŞİD'İN KOBANİ KOMUTANLARI ÖLDÜRÜLDÜ

YPG kaynakları, önceki geceki sokak çatışmalarında IŞİD’in iki üst düzey komutanı Ali Ensar ve Muhammed Mısri’nin öldürüldüğünü söyledi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürtler, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşıyor.



Peşmerge Güçleri de, 15 gündür kentte ağır silahlarla Kürt savaşçılarına destek veriyor.

ABD : IŞİD VE ESAD BİRBİRİNE BAĞIMLI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de IŞİD ve Esed rejiminin birbirine bağımlı olduğunu, ‘aralarında sembiyotik bir ilişkinin bulunduğunu’ söyledi.

john-kerry.jpg
Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da Foreign Policy grubu ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Dönüşümsel Eğilimler Stratejik Forumu'nda konuştu.

Kerry, "Aslına bakarsanız, Esed rejimi ve IŞİD birbirine bağımlı. Bu nedenle Esed ılımlı muhalefetin elindeki bölgeleri durmak bilmeden bombalarken, IŞİD'in ilerleyişini engellemek için hemen hemen hiçbir şey yapmıyor. Bu vurgulanmaya değer bir nokta. Esed ve IŞİD arasında sembiyotik (birlikte bağımlı yaşama) bir ilişki var. IŞİD kendisini Esed'e karşı tek alternatif olarak sunuyor. Esed de IŞİD'e karşı son savunma hattı olduğunu iddia ediyor. Her ikisi de bunun sonucunda daha güçlüler" diye konuştu.

IŞİD'İN DÜNYAYI SARSAN TOPLU İNFAZI

IŞİD cephesinden dünyada sarsınta yaratan görüntüler 15 kişilik bir grubun infaz anından geldi. Asker ve pilotlarında aralarında olduğu rehineler sıraya dizildi ve poz verilerek kesildi. 

işid.20141118101627.jpg
İlk gün infazdan bir bölüm veren IŞİD bugün de videonun ikinci kısmını yayınladı ve dünyayı bir kez daha dehşete düşürdü.

IŞİD ŞİŞMANSINIZ DİYE GERİ YOLLADI

Alman Focus Dergisi'nin 'news.com.au' sitesine dayanarak verdiği habere göre, yaşları 17, 23, 25 ve 28 olan Lübnan asıllı Avustralyalı dört kardeş, "Tayland'a tatile gidiyoruz" diyerek evden ayrıldı.

CENNETTE GÖRÜŞÜRÜZ

İddiaya göre bir süre sonra evde kendilerini bekleyen annelerine, "Biz Şam'dayız. Cennette görüşürüz" yazılı mektup gönderen kardeşler, saflarına katılmak istedikleri IŞİD'den kilolu oldukları için veto yedi. 

140 kilonun üzerinde olduğu kaydedilen cihat meraklısı kardeşlerin, “işimize yaramazsınız" denilerek geri gönderildiği belirtiliyor.

"YÜRÜMEKTEN ACİZSİNİZ"

Aileyi tanıyan Sidney İslam Birliği Derneği Başkanı Jamal Rifi'nin verdiği bilgiye göre, aşırı kilolu olan gençler, “Ancak yemeğimizi yiyorsunuz, yürümekten acizsiniz" denilerek geri gönderilmiş.