BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kırgınım ama 'Ağanın eli de tutulmaz!'

Yeni kurulacak hükümütte bakanlık koltuğu beklediğini açıklayan ilk isim Burhan kuzu oldu. Kuzu'dan başka açıktan görev isteyen çıkmadı.

Abone ol

Her hükümet kurulduğunda ya da bakan değişikliği gündeme geldiğinde bakanlık beklediğini açıktan dile getirmekten çekinmeyen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yine bakanlık istedi.

‘Kırgın’ olduğunu söyleyen Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ak Parti'nin kurucularından olduğunu, o dönem kendilerini eleştirenlerin bugün partide makalra işgal ettiğini söyledi ve bakanlık koltuğu beklediğini dillendirdi.

TÜM ARKADAŞLAR KADAR BİZİM DE HAKKIMIZ

Burhan Kuzu, 2001’de AK Parti’yi kurdukları zaman yanlarında kimsenin olmadığını anlattı. O gün kendisini, ‘Bu partiyi neden kurdunuz?’ diye eleştirenlerin bugün en iyi yerlere geldiğini belirtti. Yeni kurulacak kabinede görev beklediğini belirten Kuzu, “Tüm arkadaşlar kadar bizim de doğal hakkımız. Neden olmasın? Ağanın eli tutulmaz!” dedi. 

AYIP EDİLİYOR MU EDİLMİYOR MU?

Burhan Kuzu, CNN TÜRK’te Saynur Tezel’e önemli açıklamalarda bulundu. Yeni kabinede görev beklediğini gizlemedi. Sunucunun, Ahmet Hakan’ın, “Burhan Hoca’ya ayıp oluyor” yazısını hatırlatması üzerine Kuzu, “Ahmet Bey sağ olsun yazmış. Ben de kendisine teşekkür ettim. Yani artık takdir Ankara’nın. Ayıp mı ediliyor edilmiyor mu! Benim son dönemim. Ben partinin kurucu üyesiyim.” dedi. 

'KIRGIN DEĞİLİM' DİYEN MUTLAKA YALAN SÖYLER

“Kırgın mısınız?” sorusuna ise, “Siyasette ‘kırgın değilim’ diyen yalan söyler. Kırgınlık mutlaka olur. Ben anayasa profesörüyüm. Elimde altın bilezik var. Üniversiteye döner, devam ederiz.” diyerek cevapladı.