BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Kimse Türkiye'ye ders vermesin!

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Gaziantep'te Suriyeli mültecilerle bir araya geldi.

Abone ol

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye ile AB arasında düzensiz göçün engellenmesi noktasında ortaya irade konulduğunu ve bugünkü ziyaretin bu iradenin devamı olarak gerçekleştiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Mart ayında yapılan anlaşmadan bu yana Ege'de yasa dışı göçle ilgili çok fazla azalma görüyoruz. Buradaki çabalarımız devam ediyor ve birçok ülkeyle işbirliği yapıyoruz. İşbirliği ile süreç yasa dışı göçten yasal göze doğru evrilmeye başlıyor. Türkiye ile AB arasında vize serbestisi söz konusu oldu. Bu kararın alınması öncesinde Türkiye'nin atması gereken adımlar söz konusu. Buradaki çabalarımız devam etmekte vize muafiyeti konusunda çalışmaları hızlandırdık. Gerekli hazırlıklar yapılınca gerekli adımlar atılabilecektir.

KİMSE TÜRKİYE'YE DERS VERMESİN

Görüşmelerimizde akan kanın durması açısından bu birlikte ele almamız gereken konuların öneminin altını çizdik. Başbakan'ın ortaya koyduğu liderlikten dolayı teşekkür ediyorum. Politik anlamda değil, kişisel hissiyatımı ifade ediyorum; Türkiye bugün bütün mülteciler konusunda bütün dünyaya örnektir. Kimse Türkiye'ye bu konuda ders vermesin. Sizinle bu konuda işbirliği yapmaktan gurur duyuyorum."

Başbakan Davutoğlu da konuşmasının ardından teşekkür ettiği Tusk'un dün doğum günü olduğunu hatırlattı ve yeni yaşını kutladı.