BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kilis son gelişme! Asker geri çekildi

Kilis'teki son dakika haberlerini dakika dakika sizler için takip ediyoruz. Kilis'in Suriye sınırına asker sevkiyatı sürerken, operasyonda 5 IŞİD militanının öldürüldüğü duyuruldu.

Abone ol

Kilis'te bir askerin şehit olmasıyla birlikte Türkiye, Suriye sınırındaki IŞİD noktalarına bomba yağdırdı. İddialara göre tank ve obüslerle açılan ateşten hemen sonra bordo berelilerden oluşan 60 kişilik özel ekip, saldırının yapıldığı köye girdi. Yine aynı kaynaklara göre yaklaşık 9 kilometre içeri giren özel birlikler Ayyaşe Köyü'nde ise IŞİD'e yönelik operasyon yaptı.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kişilik IŞİD militanı sınırdaki askerlere ateş açtı. Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle, IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubay şehit oldu, 2 asker ise yaralandı.

IŞİD MİLİTANLARI HAVAYA UÇURULDU- İZLE

TÜRKMEN KÖYÜNDEKİ IŞİD'LİLERE BASKIN- TIKLA

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ

Saldırıda şehit edilen astsubayın Yalçın Nane olduğu açıklandı. Gaziantep doğumlu olan Nane'nin henüz 2 aylık evli olduğu ve şehit düştüğü karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği ortaya çıktı. Bu arada yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu açıklandı.

GENELKURMAY'DAN YÜREK YAKAN AÇIKLAMA- TIKLA 

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

sehit.20150723233623.jpg


ANINDA KARŞILIK VERİLDİ 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın hemen ardından çıkan çatışmalarda bir IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. IŞİD militanının ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.
tabanca.20150723234003.jpg

IŞİD MEVZİLERİNE CEHENNEM TOPU

IŞİD'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı.

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEYE GİTTİ

Bölgeye gönderilen çok sayıda tank ve zırhlı araçlar mevzilerindeki yerlerini koruyor. Sınırın karşı tarafındaki IŞİD mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alması üzerine kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldı. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı. Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.

turkiye.20150723234231.jpg 

SAVAŞ UÇAKLARI KALKTI

Kilis'te, Suriye tarafında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mevzilendiği yerden Mehmetçiğe açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti.

BORDO BERELİLER SURİYE'DE

Akşam saatlerinde ortaya atılan bir diğer iddia ise dün sınıra sevk edilen 60 kişilik bordo beredilerden oluşan askerlerin, Suriye sınırından 9 kilometre içeriye girdiği iddia edildi. Aynı iddialara göre özel tim, uzun süredir IŞİD'in elinde olan Ayyaşe Köyü'nü ise temizledi. Ayyaşe Köyü, büyük çoğunlukla Türkmenler'in yaşadığı bölge olarak biliniyor.

Bu arada Yenişafak gazetesi de çatışmayla birlikte Türk tanklarının Suriye'ye girdiği ve bazı IŞİD noktalarını bombaladığını iddia etti.

5 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ 

Yürütülen operasyonda 5 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklandı. Dün saat 19.30 sularında sona eren askeri operasyon sonrası, özel birliklerin güvenli bölgeye kaydırıldığı kaydedildi. Öte yandan Suriye sınırına askeri sevkiyat yaptığı, iki gündür bölgede kuş uçurtulmadığı iddia edildi.

askeri-operasyon.jpg