BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdarolu'ndan flaş kurultay açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılması planlanan kurultayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası hedefteki isim Kılıçdaroğlu, eleştirilere ilginç bir şekilde yanıt verdi.

Parti içinde imza toplayan ve istifasını isteyen eski milletvekillerinin çalışması için Kılıçdaroğlu, "AKP'de olmadı bizde oldu diye sanki bizde kriz var. Bir kriz yok arkadaşlar. Normal demokratik yollarla yarış yapılacak" diye cevap verdi.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin olağanüstü kurultay soruları üzerine "Pazar günü takvim netleşir" dedi.

"KURULTAYI BEN TOPLAYACAĞIM"

Dün akşam saatlerinde kurultay çağrıyla ilgili olarak "Anlaşılıyor ki imza toplamak da biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar, ben kurultayı toplayacağım" diyen Kılıçdaroğlu cenaze sonrası gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine tarih verdi. CHP Lideri 'Pazar günü takvim netleşir" dedi.

"İnce rakibiniz mi olacak?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın arkadaşlar. Birisi genel başkan adayı olabilir. Hukuk içinde olağan karşılamamız gerekiyor" diye cevap verdi.

Kendisini istifaya çağıran ve imza toplayan CHP'li 50 eski milletvekiliyle ilgili olarak da Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

BİR KRİZ YOK ARKADAŞLAR

"İmza toplayabilirler. Demokrasilerde bunları olağan kabul etmemiz lazım. Bizi AKP'den diğer partilerden ayıran özellik budur. Demokratik yollarla yarışacağız. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. AKP'de olmadı bizde oldu diye sanki bizde kriz var. Bir kriz yok arkadaşlar. Normal demokratik yollarla yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız. Orada beraber kim galip gelirse elimizi kaldıracağız şu galip geldi diye yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı bir performans çıkarmak. "

MYK PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR

Daha önce 13 Ağustos günü  toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun, (MYK) 17 Ağustos Pazar günü saat 14.00’te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacağı açıklanmıştı.