BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'nun iddiasına HDP'den sert yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi AKP ile işbirliği yapmakla suçlamasına Sebahat Tuncel'den sert bir yanıt geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yönelttiği "AKP ile işbirliği yapıyorlar" iddiasına sert bir yanıt geldi. HDP'nin Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu iddiasını ispat etmeye davet etti.

CHP'NİN ADAYLARI KİMLE İTTİFAK YAPTIĞINI GÖSTERİYOR

Kral FM'de katıldığı programda HDP'den kendilerine ittifak teklifi geldiğini ancak bunu red ettiklerini açıklayan Kılıçdaroğlu "şimdi AKP ile işbirliği yapıyorlar" iddiasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'na Twitter'dan yanıt veren Sebahat Tuncel ise AK Parti ile işbirliği iddiasını yalanladı. "Sn. Kılıçdaroğlu, partimizin AKP ile işbirliği  yaptığına dair iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür.Halkın HDP'ye ilgisi CHP yi endişelendirmiş" diyen Tuncel "CHP nin gösterdiği adaylara ve seçim stratejisine baktığınızda kiminle ittifak yaptığını göstermesi açısından oldukca net bir resim çiziyor" diyerek CHP'nin MHP ve cemaat ile dirsek temasında olduğu iddialarına göndermede bulundu.

işte Tuncel'in açıklaması:

screen-shot-2014-03-25-at-5.16.15-pm.png

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

"Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Ben siyasete atıldığım zaman şunu söyledim; halka doğruları söyleyeceğim. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. 'Bize zarar verir' dedik bu. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum, zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor. Onu gayet iyi biliyoruz zaten. Çünkü sadece bizi eleştirerek, siyaset yapıyorlar. Yolsuzluğu, AKP'yi, diğer partileri eleştirmek konusunda bir çabaları yok. Eleştirebilirler, benim her partiye saygım var. Bizi Pensilvanya'yla beraber tutmalarını, ellerinde varsa bir bilgi, belge varsa getirsinler öğrenelim, nasıl bir işbirliği kurmuşuz acaba. Eğer bu ülkede kul hakkı yiyenleri eleştirmekse, bunu Pensilvanya'yla ne ilgisi var. Bir Başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro çıkacak da ben bunu eleştirmeyecek miyim? Rıza Sarraf dört bakanı satın alacak parayla, ben bunu eleştirmeyecek miyim? Bunun ne ilgisi var Pensilvanya ile. Baktığınız zaman ben bu ülkenin insanlarının çıkarlarını savunuyorum."

inserat_630x265_35_b.20140325172300.jpg